0

Vaalimaalla 47000 rajanylittäjää enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla – koko Kaakkois-Suomessa seitsemän prosentin kasvu tänä vuonna

Vaalimaan rajanylityspaikalla kirjattiin tammi-marraskuussa 2 263 000 rajanylitystä. Määrä oli 47 000 enemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla.
Myös Nuijamaalla, Vainikkalassa ja Imatralla rajanylitysten määrä on kasvanut tänä vuonna. Nuijamaalla rajanylityksiä oli kertynyt marraskuun loppuun mennessä 2733 000.
Kaiken kaikkiaan Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluneiden yhdentoista kuukauden aikana 7080 000 rajanylitystä, mikä oli seitsemän prosenttia viimevuotista enemmän.

Rajavartiosto aloitti marraskuussa 23 esitutkintaa, joista kahdeksan vaarallisen esineen hallussapidosta. Laittoman maahantulon järjestämisestä ja törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä aloitettiin kummastakin yksi esitutkinta, valtionrajarikoksesta kaksi esitutkintaa ja törkeästä rattijuopumuksesta kolme esitutkintaa. Muita rikosnimikkeitä olivat mm. maahantulokiellon rikkominen, ampuma-aserikos ja kätkemisrikos.

Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin marraskuussa neljä väärennettyä katsastustodistusta ja rekisteriotetta, kaksi väärennettyä liikennevakuutusta ja tullausleimaa sekä yksi väärennetty oleskelulupa.
Sakkoja rajavartiosto kirjoitti marraskuussa yhteensä 237 kappaletta. Määriltään suurimmat rikkomusnimikkeet olivat paljastinlaiterikkomus ja lievä ampuma-aserikos.
Marraskuussa havaittiin yksi anastetuksi epäilty ajoneuvo. Tapauksen esitutkinta on kesken.
Turvapaikkaa rajatarkastuksen tai kuulustelun yhteydessä haki marraskuussa neljä henkilöä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston rajapartio otti kiinni venäläisen miehen Vainikkalan ratapihalta 3.11. heti puolenyön jälkeen. Henkilön epäillään tulleen luvatta Venäjältä Suomeen edellispäivänä. Tapauksen esitutkinta on kesken. Henkilö anoi kuulustelujen yhteydessä turvapaikkaa.

Viikon kysymys

Sienestätkö?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä