0

Pääkirjoitus: Uutta ja tarpeellista myös printin puolelle

Suomalaisessa mediakentässä on viime vuosina puhuttu lähes yksinomaan verkosta ja verkkosivustojen kehittämisestä. Mutta perinteistä printtiäkään, joka on edelleen lehtitalojen toiminnallinen kivijalka, ei ole syytä unohtaa. Näin ollen myös Kaakonkulma ja sen sisarlehdet uudistuvat tästä päivästä alkaen paitsi ulkoasujensa myös sisältöjensä osalta.
Ulkoasu-uudistus tuli ajankohtaiseksi samalla kun lehdet ovat ottaneet käyttöönsä uuden toimitusjärjestelmän. Vaikka järjestelmä ei sinänsä näy tavalliselle lukijalle millään tavalla, se antaa toimituksille enemmän työkaluja tehdä uudenlaisia ratkaisuja. Nyt käyttöön otettu Neo-toimitusjärjestelmä on aikaisempaa paljon monipuolisempi ja se tulee näkymään lehtien sivuilla.
Uudistukseen vaikutti myös se, että edellisestä hyvin onnistuneesta ulkoasuremontista on kulunut aikaa melko tarkalleen kymmenen vuotta. Se on sellainen periodi, että modernisointi on jo tarpeenkin.
Ulkoasun uudistaminen ei sinänsä muuta lehden sisältöä, eikä sitä ole kaikilta osin syytä muuttaakaan. Lehdestä löytyvät jatkossakin ne tarpeelliset paikalliset uutiset, artikkelit, mielipidekirjoitukset ja muut jutut, jotka kiinnostavat meitä juuri täällä Kaakonkulmalla.
Tavoitteena meillä on tehdä entistä luettavampaa ja parempaa Kaakonkulmaa, jonka parissa lukijat viihtyvät viikosta toiseen. Uusia ja tuoreempia näkökulmiakin pyritään löytämään lehden sivuille.
Yhtälailla tärkeätä meillä on saada edelleen hyviä juttuvinkkejä lukijoilta. Paikallislehden ja lukijoiden välinen vuorovaikutus on yksi hyvän lehden peruselementeistä.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...