0

Mielipide: Päiväkotiratkaisuun muukin kuin talousnäkökulma

Päiväkotiselvityksen taloudellinen tarkastelunäkökulma on yksipuolinen ja kaipaa rinnalleen monipuolisempaa tarkastelua. Vetovoimainen päiväkoti on kuntatason vahvuustekijä, joka vaikuttaa myönteisellä tavalla koko kunnan kehittämiseen.
Väheksymättä taloudellista näkökulmaa, tuleeko kunnasta kriisikunta tai ei (sitä en usko), meillä on joka tapauksessa laadukas, nykyajan vaatimukset täyttävä päiväkoti. Ei mitata kaikkea rahalla, vaan myöskin kunnan vetovoimalla.
Tärkeimmät päivähoitoon ja varhaiskasvatukseen liittyvät tavoitteet koskevat maltillisempia ryhmäkokoja, rauhallista hoitoympäristöä, hyvin rakennettuja ja huollettuja rakennuksia sekä osaavaa ja motivoitunutta henkilöstöä. Suomessa on maailman parhaat opettajat niin päivähoidossa kuin koulussakin.
Voihan muita asiaankuuluvia ja päiväkotia täydentäviä toimintoja sitten sijoittaa sopiviin kerroksiin, mikäli lapsimäärät oikeasti vähenevät niin paljon, että tilaa jää muihin toimintoihin.
Outoa tässä on se, että aikoinaan kun kunta oli ostamassa yksityisiä rivitaloasuntoja, ei kukaan esittänyt, että ei ole rahaa noin kolmea miljoonaa. Nyt kun on kyse varhaiskasvatuksen kehdosta eli päiväkodista ja lapsista, niin nyt todetaan, että siihen ei ole rahaa noin kolmea miljoonaa.

Charles Nyberg
PerusÄijä

Viikon kysymys

Kannatatko ulkomaalaisten oppilaiden ottamista Virolahden lukioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä