0

Kaakon kaksikon lasten ja nuorten oikomishoito keskitetään vuoden alussa Haminaan

Miehikkälän ja Virolahden lasten ja nuorten oikomishoito järjestetään ensi vuoden alusta alkaen Haminan hammashoitolassa, tiedottaa Kymsote.
Hoidosta vastaavat oikomishoidon erikoishammaslääkäri ja oikomishoitoon perehtynyt terveyskeskushammaslääkäri, yhteistyössä on mukana myös suuhygienisti ja hammashoitaja.
Oikomishoidon yhteydessä tarvittavaa muuta hoitoa, kuten harjausopetusta ja hampaiden poistoja, voidaan toteuttaa myös Miehikkälän ja Virolahden hammashoitoloissa oikojahammaslääkärin suunnitelman mukaisesti.
Kaikille Virolahden ja Miehikkälän kolmasluokkalaisille koululaisille tehtävä oikomishoidon tarpeen arviointi toteutetaan Virolahden hammashoitolassa.

Vanhemmat voivat hakea matkakorvausta lapsen kuljettamisesta Kymsoten suun terveydenhuollolta. Korvausta voi hakea niin kolmasluokkalaisten hoidon tarpeen arviointikäynnistä kuin muistakin oikomishoidon käynneistä.
Korvaus maksetaan matkoista koululta hammashoitolaan. Tarkemmat ohjeet matkakorvauksen hakemiseen saa hammashoitolasta. Oikomishoitoon liittyvistä käynneistä maksetaan matkakorvausta. Matkakorvauksia voi hakea myös Kelasta.

3 kommenttia aiheesta “Kaakon kaksikon lasten ja nuorten oikomishoito keskitetään vuoden alussa Haminaan

 • 18.12.2019 at 11:40
  Permalink

  Menikös se niin, että näitten sote-keskusten myötä piti palvelujen parantua ja jopa edullisemmin kun aikaisemin. Nykyäänhän puhutaan vain pelkistä säästötarpeista ja tässä taas yksi asia millä säästöjä tehdään. Jää oikomishoidot tekemättä, kun palvelun saatavuus tehdään mahdottomaksi, ainakin jos hoitoa tarvitsee lapsi, joka ei omatoimisesti pysty Haminaan kulkemaan ja jonka vanhemmat käyvät palkkatyössä! Terveydenhuoltoahan toki edullistettiinkin jo terveyskeskusmaksujen kautta niin, että jos terveyspalvelujen tarvetta on vähänkään enemmän, menee kuluihin vuodessa noin kaksinkertainen summa kuin ennen sotea? Miksikäs me niitä veroja esimerkiksi Virolahdella maksellaankaan? Vaalimaan ja Hurpun alueen kehittämiseen, rakennusten turhaan saneeraamiseen ja palveluhaluttomien virkamiesten palkkoihin? Mahtaako kuntapäättäjien antama siutoumus sote-keskuksen tilojen järjestämiseksi Virolahdella koitua vielä lisää kuntalaisten lompakoille. Onko sille sote-keskukselle enää käyttäjiäkään, kun verotus kiristyy ja hinnat nousee, vaan ei kai se haittaa, onhan ainakin tilat kunnossa.

 • 18.12.2019 at 14:33
  Permalink

  Suomessa on menty taaksepäin vuosikymmeniä terveydenhoidossa.
  Ja maksetaan entistä enemmän vaikka ei saada mitään vastineeksi.
  Matkat täytyy siis ensin itse maksaa ja sitten anomaan kelalta rahoja.Kyse on kuitenkin nuorista henkilöistä joilla ei ole tuloja .
  Taitaa jäädä monilta oikomiset tekemättä.

 • 21.12.2019 at 11:59
  Permalink

  Eipä hätää,seuraavissa kuntavaaleissa mahdollisuudet vaikuttaa.
  Gallup-mittausten ykköspuolueen puheenjohtaja on jo linjannut että kuntien valtionosuuksien tasausjärjestelmä on ”kepulaista aluepolitiikkaa joka tulisi purkaa”.
  Ja tällä tasausjärjestelmällähän tur­va­taan myös köy­hil­le kun­nil­le mah­dol­li­suu­det tar­jo­ta asi­an­mu­kai­sia kou­lu­tus- ja ter­veys­pal­ve­lu­ja sekä las­ten ja van­hus­ten­hoi­toa.
  Eli Suomi nousuun,kuten he ylpeästi ilmoittavat.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä