0

Kaakonkulmalla pelastustehtävien määrä väheni selvästi

Kymenlaakson pelastuslaitoksen viime vuoden tilastot kertovat, että Kaakonkulmalla hälytyksien ja muiden tehtävien määrä laski edellisvuoteen verrattuna.
Virolahdella tehtäviä oli vuoden mittaan 107, kun edellisvuonna niitä oli 151. Miehikkälässä pelastuslaitosta tarvittiin 67 kertaa, kun edellisvuonna määrä oli 85.
Vuoden 2019 aikana pelastuslaitoksen palokunnille tuli yhteensä 3 470 pelastus-, ensivaste- tai tarkastustehtävää. Edellisenä vuonna tehtäviä oli 3 831, joten vähennystä edellisestä vuodesta oli 361 tehtävän verran.
Yksi iso tekijä kokonaismäärän vähentymisessä oli pelastuslaitoksen mukaan se, ettei viime vuoden aikana ollut isoja myrskyjä, jolloin vahingontorjuntatehtävien määrä koko alueella lähes puolittui.

Tulipaloissa Kymenlaakson alueella menehtyi viime vuonna kolme henkilöä.
Pelastuslaitokselle tuli erilaisia hälytystehtäviä vuoden 2019 aikana yhteensä 14 286 kertaa. Luku sisältää pelastustehtävät ja ensihoitotehtävät. Keskimäärin pelastuslaitoksen palo-, ensivasteauto tai ambulanssi lähti tehtävälle 39 kertaa vuorokaudessa.
Onnettomuuksista yleisin oli liikenneonnettomuus, joissa pelastuslaitoksen palokuntien apua viime vuonna tarvittiin. Liikenneonnettomuuksissa oli osallisena yhteensä 1 218 henkilöä, ajoneuvojen määrä 506 onnettomuudessa oli 885. Kymenlaakson alueella oli keskimäärin 12 liikenneonnettomuutta viikossa. Osittain liikenneonnettomuuksien tehtävien lisääntyminen johtui hätäkeskuksessa tammikuussa käyttöön otetun Erica-tietojärjestelmästä. Ohjelma käyttöönoton alkuaikoina hälytti matalammalla kynnyksellä palokunnan yksikön peltikolareihin, joissa ei ollut pelastustehtävää.
Tehtävämäärien kokonaismäärän vähennystä oli tulipaloissa ja vahingontorjuntatehtävissä sekä erilaisissa tarkistus- ja varmistustehtävissä.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä