0

Kunnon peijaiset Sirkjärvellä – Heikki Penttinen valittiin vuoden hirvimieheksi

Sirkjärven metsästysseura on perustettu 1963. Toiminnan alusta lähtien on jahti päätetty hirvipeijaisiin. Peijaisissa tarjotaan jäsenille, maanvuokraajille, naapuriseurojen edustajille ja kaikille halukkaille hirvikeittoa ja viihdytään yhdessä perinteisissä ohjelmallisissa iltamissa.
Perinnettä jatkettiin ansiokkaasti myös viime jahdin lopuksi. Ilta aloitettiin Seija Hovi-Kuikon valmistamalla maukkaalla hirvikeitolla. Keitto maistui lähes 150 syöjälle.
Iltaa oli mukava jatkaa täydellä vatsalla lämpimässä, talkoovoimin juhla-asuun siivotussa ja hirvenpäin ja joulukoristein koristellussa Sirkjärven seurojentalossa.

Sirkjärven Metsästäjien joukosta löytyy monenlaista taitajaa, omia orkestereita, kanteleen, viulun, haitarin, rumpujen ja saksofonin soittajia, legendaarinen laulukuoro, vitsien ja tarinoiden kertojia, kaikenikäisiä harrastenäyttelijöitä, taitavia temppuilijoita ja muuten vaan asiasta innostuneita. Ohjelmaa tehdään porukalla, omaa osaamista jaetaan yhteiseksi iloksi.
Peijaisten tunnelmaan päästiin lumoavan Kanteleduo Lumon virittämin sävelin. Nuoret Netta Sofia Karjalainen ja Lumi-Tuulia Kaijansinkko ovat harrastaneet kanteleen soittoa jo pikkutytöstä asti.
Illan juonsivat reippaat ja osaavat nuoret hirvenmetsästäjät Elina Husu ja Jussi Pesonen.
Sirkjärven Metsästäjien puheenjohtaja Juha Hovi esitti katsauksen erittäin hyvin kuluneeseen jahtikauteen ja kertoi, että kiintiöstä jätettiin pari hirveä juoksemaan ensi vuodeksi, kun eivät ajoissa osuneet kohdalle.
Seura valitsee joka vuosi vuoden hirvimiehen, vuorovuosin ampujan ja ajomiehen. Tänä vuonna Juha Hovi ojensi palkintopuukon ajomiehenä ansioituneelle Heikki Penttiselle. Viireillä muistettiin tasavuosiaan viettäneitä. Vuoden ampumakilpailujen tulokset julkistettiin parhaimmat palkiten.

Sirkjärven Metsästäjien legendaarinen, aina nuorekas kuoro nostatti Johanna Sientolan säestyksellä kuulijoiden mielet miehekkäin sävelin erilaisiin tunnelmiin.
Näytelmä on peijaisillan odotettu tapaus. Näyttelijöiden usein yhteisesti käsikirjoittama, ajankohtaisia tapahtumia peilaava otos kertoo elämästä Sirkjärvellä. Tällaisia ovat olleet muun muassa Sirkjärvi 100 vuotta, Tinderkahvila ja Terveyskeskuksen uusi tuleminen.
Nyt aiheena oli Lappeenrannan kaupungin asettama ukaasi lapsien laitosta tai muuten verot rutkasti korottuisivat. Kun omia lapsia ei saatu, isäntä toi kaupunkiin suuntautuneen yli yön kestäneen hankintamatkan jälkeen tuvan täydeltä pakolaislapsia ja naisia.
Siitähän se juoni ja tapahtumat kehittyivät eteenpäin ihmiselämän tutuin tuntein, ihastuksin ja vihastuksin. Voi sitä mielikuvituksen lentoa ja hauskuutta. Runsaassa näyttelijäkaartissa oli mukana kaikenikäisiä.

Talon puhvetissa viihdyttiin kahvista ja joulutortuista nautiskellen, herkkuja löytyi myös lapsille. Arpoja ostettiin yhtä tai jopa useampaa voittoa odottaen. Itse Korvatunturin joulupukkikin ehti Sirkjärvelle. Joulupukki kyseli perinteisiä asioita, lahjatoivomuksia ja kilttinä olemista, lähtiessään jakoi lapsille ja muillekin kilttinä olleille yllätyspaketteja.
Lopuksi nuori Tanssiorkesteri Ural ensiesiintyi vaikuttavasti ja taitavasti Jalalla pantiin koreasti kun lattiakin oli kahvinporoilla liukastettu.

LEILA RAHUNEN
TUULA PÖYHÖNEN

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...