0

Kolme kuoli Kymenlaakson tulipaloissa viime vuonna – yksi kuolleista Miehikkälässä

Kymenlaaksossa tulipaloissa menehtyi kolme henkilöä 2019, mikä on kuusi vähemmän kuin edellisvuonna. Palokuolemaan johtaneet tulipalot tapahtuivat Kotkassa, Kouvolassa ja Miehikkälässä.
Lämmityskauden alku marraskuussa nostaa palokuolemien määrä. Eniten paloissa kuolee helmi-, maalis- ja huhtikuussa. Pelastuslaitos pelasti välittömästä vaarasta Kymenlaaksossa 17 ihmistä ja ihmisen pelastustehtäviä oli yhteensä 96, Kymenlaakson pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan.
Koko maassa tulipaloissa kuoli alustavien tietojen mukaan ennätyksellisen vähän. Tulipaloissa kuoli 49 ihmistä, joista 15 oli naisia. Palokuolemien määrää suomessa on saatu laskettua muun muassa lainsäädännön, pelastustoimen valvonnan ja turvallisuusviestinnän avulla.

Pelastuslaitos teki 6575 valvontatehtävää Kymenlaaksossa 2019. Paloturvallisuuden itsearviokohteisiin tehdyissä tarkastuksissa ilmeni, että 20 prosentissa tapauksista palovaroittimet eivät olleet kunnossa, vaikka paloturvallisuuden itsearviossa asukas oli ilmoittanut asian olevan kunnossa.
Palokuolemat tapahtuvat yleensä asuinrakennuksissa. Palokuolemaan johtavina suurimpina turvallisuuspoikkeamina asuinrakennuksissa ovat puuttuvat, liian vanhat ja väärin sijoitetut palovaroittimet.

Työvuorojen palomiehet kävivät valitulla alueella tarkistamassa omakotitalojen palovaroittimet ja osoitenumeroinnin niistä asunnoista, joihin pääsivät. Samalla opastettiin asukkaita palovaroittimien sijoituksesta, määrästä ja kunnosta.
Palovaroitin on tilastojen perusteella tehokkain tapa ihmishenkien pelastamiseen tulipalosta. Pelastuslaitos on joutunut usein toteamaan, että vain toimiva palovaroitin pelastaa.
Vuorojen tekemässä pilottivalvonnassa 85 prosenttia omakotitaloista oli riittävä määrä palovaroittimia, mutta niistäkin osa saattoi olla viallisia tai liian vanhoja. Lisäksi 9 prosentilla ei ollut edes yhtä palovaroitinta kerrosta kohti. Vain 79 prosentilla löytyi alle 10 vuotta vanhat palovaroittimet ja huomautuksia jouduttiin kirjaamaan erilaisista puutteista joka neljännelle, sisältäen puutteet myös osoitenumeroissa. Tarkastuksessa havaittiin 5 asuntoa, josta ei löytynyt yhtään palovaroitinta ja lisäksi muutamassa talossa yksikään palovaroitin ei toiminut.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä