0

Ely-keskus esittelee Kurkelantien tieratkaisua – keskus haluaa kiertotien, paikalliset pengertien

Kaakkois-Suomen ely-keskus järjestää Kurkelantien tiesuunnitelmaluonnoksia koskevan yleisötilaisuuden ensi viikon torstaina 6. helmikuuta Vaalimaan koululla.
Tiesuunnitelman on määrä valmistua maaliskuun loppuun mennessä. Sen jälkeen suunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta ja suunnitelma asetetaan nähtäville, jolloin muutoksia haluavilla on mahdollisuus tehdä suunnitelmasta muistutus. Muistutus on tehtävä ennen nähtävänäoloajan päättymistä.
Kurkelantien suunnitelmien keskeinen osa on Kiiskijärven huonokuntoisen sillan korvaaminen toisella yhteydellä. Silta on erittäin huonokuntoinen, ja viime kesänä sillalle asetettiin 3 tonnin painorajoitus.

Vuonna 2018 valmistuneessa toimenpideselvityksessä tutkittiin vaihtoehtoja Kurkelantien parantamiseksi Kiiskijärven kohdalla. Selvitystyön pohjalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus teki päätöksen nykyisen Kiiskijärven sillan purkamisesta ja sillan korvaavan tieyhteyden rakentamisesta Kiiskijärven pohjoispään kautta. Hankkeen tiesuunnitelman laatiminen käynnistyi viime vuoden marraskuussa.
Paikallisesti uutta tieyhhteyttä ei pidetä parhaana ratkaisuna, vaan ely-keskusta vaaditaan korvaamaan vanha silta esimerkiksi pengertiellä ja lyhyellä siltaratkaisulla.

Ely-Keskuksen tavoitteena on saada hankkeen suunnitelmat valmiiksi siten, että hanketta päästäisiin toteuttamaan jo ensi syksynä, ja että uusi tieyhteys olisi käyttövalmiina keväällä 2021. Hankkeen alustava rakennuskustannusarvio on noin 550 000 euroa.
Hankkeelle ei ole vielä myönnetty rahoitusta, mutta se pyritään järjestämään, niin että toteutus voidaan käynnistää suunnitellusti, ely-keskuksesta kerrotaan.
Yleisötilaisuus Vaalimaan koululla alkaa kello 17.

Juttua muokattu kello 28.1. klo 12.19. Jutussa oli väärä aikatieto. Yleisötilaisuus pidetään vasta 6. helmikuuta. Kellonaika ja -paikka sama.

3 kommenttia aiheesta “Ely-keskus esittelee Kurkelantien tieratkaisua – keskus haluaa kiertotien, paikalliset pengertien

 • 28.1.2020 at 11:16
  Permalink

  Kyllä se silta siihen on jo aikoinaan syystä rakennettu. Siinä se ilmasto kiittää ja löpöä palaa kun ajellaan pitkin rantoja kiertäen.

 • 30.1.2020 at 14:39
  Permalink

  Miksi tehdä uutta tietä kilometrien matkalle , ja pengertää märkää peltoa saaran-ojan kahta puolta, kun tie on valmis vain pengerrys järven, molemmille rannoille ,pengerrykseen isot virtaus putket ja keskelle silta .

 • 4.2.2020 at 09:39
  Permalink

  Pengertie olisi paras ratkaisu,mutta eiköhän siitä joku lähivalittaja valita.Tai hankkii ainakin jonkun valittamaan puolestaan…

Comments are closed.