0

Vaalimaalla tuntuva rajanylitysten kasvu tammikuussa

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin tammikuussa 685 000 rajanylitystä. Rajanylitysten määrä oli kasvussa edellisvuoteen verrattuna peräti 22 prosentilla. Matkustajista oli viisumivelvollisia noin 83,5 prosenttia.
Vaalimaalla kirjattiin tammikuussa 224 000 rajanylitystä, mikä oli 34 000 enemmän kuin viime vuoden tammikuussa.
Rajavartiosto aloitti tammikuussa 34 esitutkintaa, joista 19 vaarallisen esineen hallussapidosta. Muita rikosnimikkeitä olivat muun muassa maahantulokiellon rikkominen, törkeä rattijuopumus, rattijuopumus ja kätkemisrikos.

Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin tammikuussa neljä väärennettyä rajatarkastusleimaa sekä väärennetyt viisumi, liikennevakuutus, tullausleima ja ajokortti. Sakkoja rajavartiosto kirjoitti tammikuussa yhteensä 386 kappaletta. Määriltään suurimmat rikkomusnimikkeet olivat paljastinlaiterikkomus ja lievä ampuma-aserikos.
Rajavartiosto esti maahantulon tammikuussa 87 henkilöltä. Yleisin syy oli voimassaolevan viisumin tai oleskeluluvan puuttuminen. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 17 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä. Turvapaikkaa rajatarkastuksen yhteydessä haki tammikuussa kymmenen henkilöä.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä