0

Pääkirjoitus: Kuntalaisen paras löydettävä sote-ratkaisuissa

Kymsoten hallitus teki viime perjantaina odotetun päätöksen sijoittaa Kaakon kaksikon kuntien sote-keskus Virolahdelle. Päätöksen mukaan Miehikkäläkään ei tule sote-palveluista jäämään osattomaksi, sillä palvelut on tarkoitus järjestää palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta koskevan raportin mukaisesti. Toisin sanoen kaikissa osakaskunnissa pitää olla riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut, vaikka itse sote-keskus ei siellä sijaitsekaan.
Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen kommentoi päätöstä tuoreeltaan viikonvaihteen jälkeen ja muistutti juuri siitä, että palvelujen järjestämisessä on löydettävä nimenomaan niitä tarvitsevan kuntalaisen tarpeet. Asiakaslähtöinen ratkaisumalli on kaikkien etu.
Ratkaisu sote-keskuksesta tarkoittaa sitä, että kuntien kiinteistöpalapelissä löytyi nyt yksi palanen paikalleen. Miehikkälän kannalta se tarkoittaa, että nykyisestä terveysasemasta jäänee jonkin verran tiloja yli Kymsoten tarpeen. Tilatarvetta kunnassa kuitenkin on, sillä sinne tuli vuodenvaihteen jälkeen lisää väkeä, kun tekninen toimi muutti Miehikkälään. Ratkaisematta ovat lisäksi esimerkiksi museotoimen tilakysymykset.
Virolahdella taas palapeli on levällään pelkästään siitä syystä, että molempia kunnantaloja uhkaa alasajo. Virastotalo on jo nyt tyhjenemässä ja myös kunnanviraston sisäilmaongelmat ajavat talon tyhjäksi.
Palaset loksahtelevat paikoilleen kevään mittaan, kun uusia kiinteistöpuolen päätöksiä tehdään. Sote-keskus tarvitsee tilansa, mutta sijoittuuko keskus terveysaseman tiloihin vai ei, se jää vielä nähtäväksi.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä