0

Pikku Myy ystävineen seikkaili Ylämaalla – Kirjastolla elokuvahetki lapsille

Viime viikolla Ylämaan koululaisilla ja päiväkodin lapsille oli luvassa poikkeusta arkiseen aherrukseen. Kirjastossa oli tarjolla Muumien maailma -elokuvanäytös, jonka ehti nähdä päivän aikana monta eri ryhmää.
– Elokuvanäytöksiä on vuosittain ollut meillä viisi tai kuusi, noin kolme syksyllä ja kolme keväällä. Yleensä elokuvan näkee päivän aikana 30-70 lasta, riippuen mitkä luokat sen tulevat katsomaan. Aina kaikki luokat eivät osallistu, mikäli heillä on muuta ohjelmaa. Tänään mukana on myös päiväkoti, kertoi Ylämaan kirjastovirkailija Virpi Kälviäinen.

Esityksiä varten kirjastolla on valmis paketti, joka kiertää vuorotellen Lappeenrannan eri lähikirjastoissa.
– Paketin mukana tulee tykki, dvd-laite ja kaiuttimet. Esityspäivän käyn laittamassa laitteet kuntoon tilaan ja starttaamassa elokuvan käyntiin.
Elokuvavalinnan tekee Lappeenrannan pääkirjaston lastenosaston johtaja, joka suunnittelee tuokiot.
– Esitettävät elokuvat sopivat kaikenikäisille ja niillä on julkinen esitysoikeus. Tällaisia elokuvia on tosi rajattu määrä. Usein ne ovat muumeja, mutta esimerkiksi myös Puuha Peteä on esitetty. Parhaiten nämä sopivat pienemmille lapsille, mutta usein kuudesluokkalaisetkin ovat tykänneet katsoa näitä.

Päivän ensimmäisen Muumi -näytöksen kävivät katsomassa Ylämaan päiväkotilaiset.
– Kivalta tuntui käydä täällä katsomassa. Olen nähnyt tämän Muumin aiemminkin jo monta kertaa. Käyn paljon elokuvissa ja katson niitä myös kotona. Suosikkihahmoni on Pikku Myy, tuumi Aini ,6, elokuvan jälkeen.
Myös kuusivuotiaat Minni ja Helmi tykkäsivät kirjaston järjestämästä elokuvahetkestä.
– Elokuva oli hyvä, eikä tänne ollut pitkä matka kävellä päiväkodilta. Olemme ennenkin käyneet täällä. Muumit ovat hyviä, mutta suosikkielokuviamme ovat Barbiet, he kertoivat.

Varhaiskasvatuksen opettajan Mia Kähön mukaan päiväkoti oli toista kertaa katsomassa elokuvaa tämän toimintakauden aikana.
– Mukana ovat nyt kaikki 1–6-vuotiaat lapset. Tämä tuo päiväkodin arkeen mukavaa vaihtelua.
Reilun kilometrin matka päiväkodilta koululle taittuu kävellen.
– Matkat tänne koululle menevät mukavasti. Tietysti pitää vähän muistutella esimerkiksi reunassa kulkemista, Kähö pohti vielä.

MINNA HYTTI

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä