0

Virolahdelle perustettiin 22 ja Miehikkälään 9 uutta yritystä viime vuonna – perustamistahti kovempi kuin aikaisemmin

Virolahdelle perustettiin viime vuonna 22 uutta yritystä. Miehikkälässä vastaava luku oli 9. Molemmat kunnat kuuluvat prosentuaalisesti mitattuna Etelä-Kymenlaakson kärkeen tässä tilastossa. Tiedot perustuvat kehitysyhtiö Cursorin kokoamiin tilastoihin.
Haminaan uusia yrityksiä tuli vuoden mittaan 98, Kotkaan 219 ja Pyhtäälle 28. Kaikissa kunnissa uusien yritysten perustaminen oli selvästi vilkkaampaa kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2019 aikana eniten yrityksiä perustettiin palvelualoille muun muassa ammatillisten, tieteellisten ja teknisten alojen palveluihin, taide, viihde, virkistys ja muuhun palvelutoimintaan sekä terveys- ja sosiaalipalveluihin.
Konkurssien määrä pysyi seutukunnalla samalla tasolla vuosiin 2018 ja 2017 verrattuna. Konkurssiin asetettiin viime vuonna 25 yritystä, joiden työvaikutukset kohdistuivat 160 henkeen.
Konkurssien määrä on Etelä-Kymenlaaksossa hieman Pohjois-Kymenlaakson määrää pienempi, mutta konkurssien henkilöstövaikutukset ovat etelässä pohjoista suuremmat.

Kokonaisuudessaan yritysten määrä seudulla väheni. Toiminnan lopetti yhteensä 508 yritystä. Näistä suuri osa on sellaisia, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on poistanut kaupparekisteristä muun muassa toimittamattomien tilipäätöstietojen vuoksi.
Jos poistoja ei huomioida, on perustettujen yritysten nettokasvu 183 yritystä. Lopettaneista yrityksistä lähes 80 prosenttia oli toiminut jo yli 11 vuotta. Vain alle 6 prosenttia lakanneista yrityksistä oli ehtinyt toimimaan alle 3 vuotta.

Kommentteja aiheesta “Virolahdelle perustettiin 22 ja Miehikkälään 9 uutta yritystä viime vuonna – perustamistahti kovempi kuin aikaisemmin

  • 13.2.2020 at 20:11
    Permalink

    Vahvasti epäilen

Comments are closed.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä