0

Uutta virtaa vapaaehtoistoiminnasta – Virojoella kuullaan vuoden vapaaehtoisen kokemuksista

Erilainen vapaaehtoistoiminta tuo paljon hyvää meidän jokaisen elämään, senhän tiedämme kaikki. Kuinka monet retket jäisivät järjestämättä, juhlat juhlimatta ja mummot ulkoilematta, ellei vapaaehtoisväkeä olisi.
Vapaaehtoistyötä tehdään lukuisissä yhdistyksissä ja seuroissa sekä aivan yksityisesti jotakuta avustaen.
Vapaaehtoistoiminta ei kuitenkaan ole yksipuolista, vaan jotain josta molemmat osapuolet hyötyvät. Auttaja voi saada itselleen esimerkiksi hyvää mieltä, uusia kokemuksia, seuraa ja uusia ihmissuhteita. Vapaaehtoistoiminta voi olla hyvä väylä koulutukseen ja ammattiin, sillä sitä kautta on mahdollista saada matalalla kynnyksellä arvokasta kokemusta itseä kiinnostavasta alasta.

Mieluinen vapaaehtoistoiminta tuo myös lisää virtaa elämään ja lisää tutkitusti terveitä vuosia elämään.
Tuota virtaa juhlitaan ja haetaan karkauspäivänä 29. helmikuuta Rajasalissa Virojoella Virtaa vapaaehtoisuudesta -tilaisuudessa.
Brunssin ja musiikin lisäksi paikalla on vuoden vapaaehtoinen 2019, Inka Setälä. Hän toimii monimuotoisesti vapaaehtoistoiminnan parissa lähinnä Kotkassa ja tulee jakamaan omia kokemuksiaan vapaaehtoistoimijana sekä vaihtamaan ajatuksia kaakonkulmalaisten vapaaehtoisten kanssa.

Paikalle kasvaa myös vapaaehtoistoiminnan puu, johon kerätään erilaisia vapaaehtoistehtäviä Miehikkälän ja Virolahden alueelta.
Järjestäjät haastavatkin paikalliset yhdistykset ja yhteisöt ilmiantamaan kertaluonteisia tai jatkuvampia tehtäviä. Ne voivat olla vaikkapa tapahtumissa avustamista, yhdistyksen nettisivujen päivitystä tai lukupiirin pitämistä ikäihmisille.
Avoimia tehtäviä ja yhteystietoja voi ilmoittaa Ite ja yhessä toiminnalle.

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä