0

Uusi laki helpottaa veteraanien jaksamista – Miehikkälän Sotaveteraaneilla alkoi tänä vuonna 53. toimintavuosi

Kymenlaakson Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Toivo Hartikainen kertoi Miehikkälän Sotaveteraanien kokousväelle liiton ja piirin kuulumisia.
Viime vuoden erittäin merkittävänä saavutuksena hän mainitsi marraskuun alussa voimaan tulleen rintamaveteraanien kuntoutuksesta annetun lain muutoksen.

LAKI TAKAA vihdoin kaikille rintamaveteraaneille kaikki heidän tarvitsemansa kotona asumista tukevat palvelut maksutta.
– Vielä on kuitenkin tehtävää. Rintamalisää on tavoitteena saada korotettua. Myös veteraanien puolisoiden ja leskien asema vaatii veteraaniliitoilta tulevaisuudessa edunvalvontaa.
– Sotaveteraanipiireillä ja -yhdistyksillä on puolisoille ja leskille avustuksia, mutta ne ovat riittämättömiä, Hartikainen totesi.

Vuosikokous valitsi vuodeksi 2020 yhdistyksen puheenjohtajaksi Reino Pietikäisen. Alkanut vuosi on hänelle yhdistyksen johdossa jo 15. vuosi.
Hallitukseen valittiin kuluvalle vuodelle kahdeksan jäsentä ja näille henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksen muodostavat: Hannele Jääskeläinen (varalla Armi Oinonen), Juhani Jääskeläinen (Raimo Takala), Seija Koskimies (Esko Takala), Seppo Kimmo (Heikki Rongas), Terttu Ravi (Lasse Kivelä), Martti Käyhty (Heimo Takajärvelä), Pertti Riihelä (Virpi Pietikäinen) ja Ari Vainio (Seppo Pekkola). Yhdistyksen sihteerinä jatkaa Armi Oinonen.

Vuoden 2019 lopussa yhdistyksessä oli 112 jäsentä. Heistä rintamatunnuksen omaavia veteraaneja oli yhdeksän, leskiä 22 sekä kannattavia jäseniä 81 henkilöä.
Yhdistys jatkaa toimintaansa edelleen itsenäisenä yhdistyksenä, joita Kymenlaaksossa on Miehikkälän lisäksi vielä viisi.

ARMI OINONEN

Viikon kysymys

Uskallatko matkustella tänä kesänä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä