0

Lottaperinneyhdistys juhlavissa tunnelmissa – Terttu Ravi jatkaa johdossa

Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen vuosikokous pidettiin juhlavissa merkeissä
Virolahden Bunkkerimuseolle kokoontui salin täydeltä Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen jäseniä vuosikokoukseen helmikuun lopulla.
Ennen kokousta juotiin maukkaat kahvit makoisine leivonnaisineen. Kokouksen puheenjohtajana toimi museon monitoimimies Erkki Rikkola, joka oli pukeutunut yhdistyksen pyynnöstä sotilaspukuun. Yhdistyksen jäseniä oli pukeutunut myös lottapukuihin kunnioittamaan huomionosoituksen saaneita.
Virallisia kokousasioita juhlisti kahdelle jäsenelle luovutetut lottamuistomitalit. Lotta Inkeri Byckling ja pikkulottana toiminut Marjatta Pohju saivat mitalinsa kokouksessa, ja Sinikka Mässelille, Marjatta Suur-Uskille ja Irja Peltolalle luovutetaan mitalit myöhemmin. Kaikki heidät valittiin kokouksessa kunniajäseniksi.
Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Terttu Ravi ja varapuheenjohtajana Jaakko Lappi. Uutena sihteerinä toimii jatkossa hallituksenjäsen Paula Ahola ja hallituksen jäsenenä jatkaa Pirjo Näppi. Uudet jäsenet hallituksessa ovat Armi ja Liisa Karjalainen sekä Jaana Korjus. Toiminnantarkastajana jatkaa Marita Marttila ja varatoiminnantarkastajana Pentti Snygg.
Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on paljon perinteisiä tapahtumia, mutta myös useita uusia tilaisuuksia. Vilkas toimintavuosi siis tulossa.

Kokouksen jälkeen oli lyhyt väliaika ja sen jälkeen ohjelmallinen osuus, jossa kuultiin Reetta Värrin esittämänä Ilmavalvontalotan laulu ja kokousta varten perustettu Kaakonkulman laulavat lotat kvartetti, jossa Reetta Värrin lisäksi oli mukana Aila Hietamies, Tuula Joenpolvi ja Terttu Helenius.
He esittivät laulut Kotimaani ompi Suomi ja Isänmaan virsi. Ehkäpä jäsenistöstä löytyy laulajia kuoroksi asti, ollaan kuulolla.
Yhdistyksen puheenjohtaja piti vielä lyhyen infon Salpalinjan linnoitustyömailla toimineitten lottien tehtävistä.
Tämä esitys pidetään yhdistyksen infopisteellä RUK:n oppilaiden vierailuilla Harjussa. Jo yli 10 000 upseerioppilasta on ollut vierailulla, mutta yhdistyksen mukana vasta neljällä kurssilla.
Toiminta jatkuu samoin kuin joka kurssin parhaan naisupseerikokelaan palkitseminen salpaleijonakivellä. Yksi tällaisen kiven saanut on ”kummivänrikkimme” Roosa-Olivia Kallio Tampereelta, joka oli lähettänyt koskettavan tervehdyksensä vuosikokoukseen.
Monimuotoisen ohjelman takia oli kukkien lasku salpalottien muistomerkille unohtua. Kovassa sateessa ja tuulessa sinivalkoiset kukat kuitenkin laskettiin vielä muutaman jäsenen ollessa paikalla.

Viikon kysymys

Kannatatko ulkomaalaisten oppilaiden ottamista Virolahden lukioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä