0

Virolahti ja Miehikkälä määrittelivät toimenpiteensä valtioneuvoston linjausten pohjalta, naapuriapua kehotetaan antamaan yli 70-vuotiaille

Kaakon kaksikon johtoryhmä kävi tänään illalla läpi valtioneuvoston linjausta ja määritteli ne toimenpiteet, joita Virolahdella ja Miehikkälässä toteutetaan 13. huhtikuuta saakka koronavirustilanteen mukaisesti.
Hallituksen linjauksilla on vaikutuksia Miehikkälän ja Virolahden kuntien palveluihin monin tavoin.

Johtoryhmän linjaukset:
Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toimintayksiköt pidetään toiminnassa. Toimintayksiköiden tilanne, kuten esimerkiksi Miehikkälän päiväkodin Pitkäkosken ryhmän tilannetta tarkastellaan varhaiskasvatustarpeen mukaisesti.
Ne vanhemmat ja huoltajat, jotka voivat järjestää lapsen hoidon kotona, menettelevät niin.
Perusopetuksen ja lukion tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Perusopetus järjestetään lähiopetuksena 1.–3.-luokkien lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla sekä erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille.
Ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan tämän viikon keskiviikkona.
Perusopetus ja lukio-opetus järjestetään etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.
Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan viime perjantaina julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23. maaliskuuta mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.
Toimielimet kokoontuvat normaalisti. Riskiryhmään kuuluvan henkilön osalta suositellaan, että hänen sijastaan kokouksiin osallistuu varajäsen.
Miehikkälän ja Virolahden kuntien museot, kirjastot, harrastetilat ja -paikat, muut urheilutilat, nuorisotilat ja kerho- ja järjestötilat suljetaan. Lisäksi Kymsote on sulkenut kuntouttavan työtoiminnan tilat.
Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin. Muun muassa Palveluyhdistys Rateva kertoi sulkevansa allasosaston ja kuntosalin tiistaista alkaen.
Ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä normaalisti ja niiden käyttöä suositellaan.

Valtioneuvosto on kieltänyt vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä, kuten Kunilassa ja Villinrannassa.

Kaikki kuntien työntekijät määrätään etätyöhön, mikäli työtehtävät sen mahdollistavat. Kunnanvirastoissa asiointi on mahdollista ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla. Kuntien yhteinen puhelinvaihde toimii normaalisti maanantaista perjataihin kello 9-15.
Valtioneuvosto on linjannut toimintaohjeena, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa, poislukien muun muassa kunnalliset luottamushenkilöt.
Miehikkälän ja Virolahden kunnat vetoavat kuntalaisiin yhteisöllisyyden puolesta ja antamaan tukea apua tarvitseville esimerkiksi käymällä ikäihmisen puolesta ruokakaupassa.
Kuntalaisia kehotetaan pysymään kotimaassa ja välttämään esimerkiksi tankkausreissuja Venäjälle.

2 kommenttia aiheesta “Virolahti ja Miehikkälä määrittelivät toimenpiteensä valtioneuvoston linjausten pohjalta, naapuriapua kehotetaan antamaan yli 70-vuotiaille

 • 17.3.2020 at 22:16
  Permalink

  Ulkoilua suositellaan ikäihmisille. Se ei ole kiellettyä.
  Kaupassakin voi käydä. Monilla paikkakunnilla on varattu 7-8 aika vain ikäihmisille. Kaupoissa on desinfioitu ja puhdistettu, että voi turvallisesti tehdä ostokset.
  Keskustelut onnistuvat hyvin myös parin metrin etäisyydellä toisesta. Kauppiaat laittavat tietoja fb-ryhmissä ja pyytävät jakamaan.

 • 21.3.2020 at 14:49
  Permalink

  Naapuriapu on meillä joillakin itsestäänselvyys ja kuuluu elämän perusarvoihin. Hyvä jos yhä useampi tämän omaksuu normaaliksi inhimilliseen ihmisyyteen kuuluvaksi asiaksi 👌👀

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maistuuko sinulle hapanvelli?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...