0

Virolahti perumassa Arktika-päivät tältä keväältä

Toukokuun Arktika-päivät tullaan todennäköisesti perumaan. Asiasta päättää lopullisesti kunnanhallitus ensi viikolla.
Virolahden matkailupäällikkö Anu-Leena Lintunen sanoo, että päätös noudattelee yhteistä linjaa muiden tapahtumien kanssa.
– Tämä ei ole varmaan kenellekään kovin suuri yllätys. Tämä noudattelee sitä linjaa, että kaikkia tapahtumia ollaan perumassa toukokuun loppuun asti, hän painottaa.
Arktika-päivät oli määrä järjestää Virolahdella 9.-24. toukokuuta. Tapahtuman pääpaikka on Leerviikki ja siellä on käynyt arviolta 3 500-4 000 kävijää viime vuosina.
– Lintuharrastajat ovat tietenkin tervetulleita seuraamaan lintujen muuttoa kuten ennenkin, ellei sitten mitään liikkumisrajoituksia aseteta sitä ennen. Palveluita emme kuitenkaan pysty Leerviikissä tarjoamaan. Tällä suojellaan niin yleisöä kuin työntekijöitämmekin, Lintunen korostaa.

Anu-Leena Lintusen mukaan muiden kesätapahtumien järjestelyjä jatketaan toistaiseksi suunnitellusti.
– Niiden osalta ei ole vielä mitään tietoa. Nythän joidenkin arvioiden mukaan tämän epidemian huippu olisi kesäkuussa, joten tämä voi vaikuttaa pitemmällekin, mutta sitä emme vielä tiedä, hän pohtii.
Kaakon kaksikossa museot ovat jo olleet suljettuina ja sulku jatkuu toistaiseksi.
Lintusen mukaan tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa siitä, kuinka paljon taloudellisia tappioita esimerkiksi juuri Arktika-päivien peruminen tulee aiheuttamaan.
– Se on tiedossa, että majoitusvarauksia on tehty aika paljon ja niitä varmasti nyt perutaan. Myös muille yrityksille ja kunnalle tämä tietää tuntuvia menetyksiä, mutta vielä ei olla arvioitu kuinka paljon.

JUKKA KINNUNEN

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä