0

Seurakuntaelämää poikkeusoloissa

Suomi elää poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Poikkeusolojen vaikutukset myös seurakunnan elämään ovat merkittävät.
Ensi sunnuntaista lähtien 13. huhtikuuta saakka jumalanpalvelukset toimitetaan, mutta ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalveluksia voi seurata radion, television ja Internetin kautta. Haminan seurakunnan yhteinen jumalanpalvelus lähetetään verkossa Marian kirkosta. Verkko-osoite julkaistaan seurakunnan kotisivulla ja Facebook-sivulla.

Kirkollisten toimitusten maksimiosallistujamäärä on poikkeusoloissa kymmenen henkilöä. Tuohon kymmeneen osallistujaan sisältyvät myös pappi ja kanttori. Siunaustilaisuuksissa arkkuhautauksissa suositellaan myös mahdollisuutta toimittaa siunaus haudalla. Kastejuhlia ja vihkiäisiä koskee myös kymmenen osallistujan raja. Tarvittaessa kastejuhlaa tai häitä voi siirtää.
Seurakuntatoiminnan linjaukset poikkeusoloissa perustuvat sekä valtioneuvoston että piispojen ohjeistukseen.
Virkatodistustilaukset sekä kaste- ja hääjuhlien varaukset pyydän toimittamaan sähköpostitse tai puhelimitse. Hauta-asiaintoimisto on auki arkisin kello 9-12 ja 13-15. Suosittelemme hautaan siunaamisenkin yhteydessä ottamaan yhteyttä mieluimmin puhelimitse.

Edellä mainittuun aikaan yhteyttä voi ottaa myös seurakuntamme puhelinvaihteeseen numerossa 05-210 3000. Vaihteesta ohjataan myös työntekijöiden henkilökohtaisiin numeroihin.
Työntekijöidemme puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet ovat julkisia sitä varten, että työntekijöille voi soittaa myös suoraan, tai jättää soittopyyntö.
Tuotamme seurakunnan sanomaa, syvällistä ja kepeämpää, verkkoon. Vakavien uutisten rinnalla on tärkeä kiinnittää huomiota arkeen kätkeytyvään hyvään. Selvitämme myös mahdollisuutta yhteistyöhön paikallisradion kanssa.

Vaikka ihmisten välistä kohtaamista kasvokkain rajoitetaan koko yhteiskunnassa, on tärkeää, että muistamme läheisiämme, ja erityisesti yksin asuvia, tarvittaessa puhelimitse tai sosiaalisen median välinein. Vanha suomalainen yhteisvastuu auttaa meitä osaltamme selviämään tästäkin tilanteesta.

Juha Tanska
Kirjoittaja on Haminan
seurakunnan kirkkoherra

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...