0

Kaakon kaksikon aloittaa ruokapartiotoiminnan – kauppa- ja apteekkiasiointipalvelu yli 70-vuotiaille sekä riskiryhmään kuuluville

Kaakon kaksikon kunnat avaavat palvelunumeron kauppa- ja apteekkiasioissa kuntien yli 70-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville, joilla ei ole läheisiä hoitamaan kauppa- ja apteekkiasioitaan.
Miehikkälän ja Virolahden kunnat suosittavat Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti, että yli 70-vuotiaat sekä riskiryhmään kuuluvat pysyvät kotona karanteenia vastaavissa olosuhteissa ja välttävät kontakteja laajoihin ihmisjoukkoihin.
Karanteenin omaisissa olosuhteissa saa kuitenkin ulkoilla ja terveyspalveluissa saa asioida. Tämän mahdollistamiseksi kunnat aloittavat ruokapartiopalvelun.

Ruokapartiopalvelu aloittaa toimintansa huomenna keskiviikkona. Palvelupuhelin toimii numerossa 040-199 2002 maanantaista perjantaihin kello 9-12.
Palvelupuhelimesta saa apua kauppa- ja apteekkipalveluiden hoitamiseen kuntien työntekijöiden toimesta. Numeroon soittamalla saa myös ohjausta ja neuvontaa, jotta arki saadaan ikääntyneillä kotona järjestymään.
Ruokapartiopalvelu hoidetaan ilman käteisen rahan käyttöä laskulla apteekkiasioissa tai luottotilin avulla Salessa Miehikkälässä ja Klamilassa, sekä S-marketissa Virojoella.

Muissa asioissa kuin kauppa- ja apteekkipalveluiden hoitamisessa, Kaakon kaksikon valmiusryhmä suosittelee ikäihmisiä kääntymään ensisijaisesti Kymsoten ikäihmisten neuvonnan ja ohjauksen puoleen: Puhelin sinne on 040-5721 496 ja sinne voi soittaa maanantaista perjantaihin kello 8.30-15.30. Asioida voi myös netissä www.kymenlaaksonopastin.fi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä