0

Kunnat julkaisivat tukitoimensa paikallisille yrityksille

Kaakon kaksikon kunnat ovat päättäneet omista tukitoimistaan yrityksille koronavirusepidemian takia. Kunnat noudattelevat toimissaan Suomen Yrittäjien ja Kuntaliiton suosituksia sekä Cursorin koordinoimana muodostuneita Kymenlaakson alueellisia linjauksia.

Yksi keskeisimmistä tukimuodoista on huojennus vuokriin. Kunnan toimitiloissa tai vuokratontilla toimivalle yritykselle voidaan myöntää tilanteen niin vaatiessa huojennuksia vuokrien maksuun.
Vuokrien maksuaikaan voidaan myöntää myös pidennystä perustellusta pyynnöstä.
Mahdollisista vuokranalennuksista kunnat päättävät myöhemmin. Päätöksen sellaisista tekee kunnanvaltuusto.
Yrittäjien maksuvaikeuksien uhatessa helpotuksia voi saada laskujen maksuehtoihin. Erillisestä pyynnöstä kunta myöntää todellisen tarpeen mukaan lähettämilleen laskuille maksuaikaa ilman lisäkuluja. Kunnan saatavia ei myöskään siirretä perintään ennen heinäkuun alkua.

Ostolaskujen, eli kunnalle tulevien laskujen, kierto on määritetty yhdeksi kriittiseksi toiminnoksi. Kunnan soveltama maksuehto on pääsääntöisesti 14 päivää. Mikäli se on 21 päivää, muutetaan maksuehdoksi 14 päivää.
Paikallisten yritysten maksut suoritetaan mahdollisimman nopeasti, eli jo ennen eräpäivää.
Julkisten hankintojen toteuttaminen suunnitellusti on erittäin tärkeää yrityksille. Tässä on tavoitteena Lisätä paikallisten yritysten osallisuutta.

Myös hankintaohjeistusta muutetaan. Toimialat käyvät läpi talousarvion hankintasuunnitelmat ja hankintoja aikaistetaan mahdollisuuksien mukaan.
Alle kansallisen kynnysarvon jäävät hankinnat kilpailutetaan sähköpostin välityksellä. Tarjoukset pyydetään vähintään kolmelta eri yritykseltä. Kunnat huolehtivat, että alueen yritykset saavat tietoa tarjouspyynnöistä ja tarvittavaa tukea niihin vastaamiseen.
Hankinnat jaetaan osiin hankintalain mukaisesti esimerkiksi tuoteryhmittäin ja alueittain, jolloin toimittajaksi voi tulla useampi tarjoaja.

Kunnat valmistautuvat myös siihen, että aina kun on tarpeen, maksuehtoja sovitellaan yhdessä sopimuskumppanien kanssa.
Lisäksi nykyisille sopimuskumppaneille pyritään löytämään korvaavaa työtä, jos sopimuksen mukainen toiminta on estynyt. Hankinnoissa huomioidaan myös huolto- ja toimitusvarmuuteen liittyvät tekijät soveltuvasti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä