0

Varjakoski luotsaa nyt kaikkia kyliä – eteläisestä Kymenlaaksosta tekeillä kylätaloesite

Monessa mukana oleva klamilalainen aktiivi Heli Varjakoski on aloittanut pestinsä Kymenlaakson Kylät ry:n vt. toiminnanjohtajana. Pesti alkoi huhtikuun alussa.
– Ihan puskista en tullut, vaan olen toiminut yhdistyksen hallituksessa muutamia vuosia. Minulta itse asiassa kysyttiin kiinnostusta tähän, Varjakoski naureskelee.
Varjakoskella on näkemystä ja kokemusta kylätoiminnasta sekä maakunnallisen yhdistyksen että oman kotikylänsä toiminnan kautta. Hän toimii edelleen Klamilan Seutu ry:n sihteerinä.
Kymenlaakson Kylien toiminnanjohtajana hän lupaa paneutua tarkemmin muihin maakunnan kyliin.
Työtä helpottaa se, että yhdistys on julkaisemassa vielä tämän vuoden aikana Etelä-Kymenlaakson kylien kylätaloesitteen.
– Sellainen on jo tehty Pohjois-Kymenlaaksosta. Siinä esitellään lähinnä kylätalot, miten niitä voi vuokrata ja keneltä niistä voi kysellä, Varjakoski selittää.
Kylätaloja löytyy kaikista eteläisen Kymenlaakson kunnista. Työsarkaa siis riittää Pyhtäältä Vaalimaalle ulottavalla alueella.
Muutenkin Varjakoski haluaa nostaa eteläisiä kyliä nyt esille.
– Yhdistyksen toiminta on jossain määrin keskittynyt ehkä enemmän tuonne pohjoisosiin, kun ihmiset ovat sieltä ja toimistokin on siellä. Nämä asiat koskevat kuitenkin koko maakuntaa, hän muistuttaa.

Aivan uutta kylätoiminnassa on nyt korona-aikana se, että yhdistys on yhteistyötahojensa kanssa aloittamassa ikäihmisten videojumpat. Tavoitteena on saada kotona aikaansa paljon viettävät ikäihmiset liikkeelle.
– Se projekti on aivan alussa. Tällä hetkellä etsimme sopivia vetäjiä, Heli Varjakoski kertoo.
Varjakoski tekee nyt pestin äitiysloman sijaisena. Kymenlaakson Kylien varsinainen toiminnanjohtaja on Elina Seppänen.
Yhdistyksen hallituksessa toimii Klamilan edustajana Miki Björklund.
Kymenlaakson Kylät ry tunnetaan parhaiten vuosittaisista valinnoistaan. Muun muassa Virolahti ja Miehikkälä ovat saaneet vuosien saatossa osakseen useita Vuoden kylä -valintoja.

JUKKA KINNUNEN

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskallatko matkustella tänä kesänä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä