0

Virolahti lähti hakemaan Klamilan satamaan ravintolayrittäjää

Virolahden kunta on julkaissut hakuilmoituksen, jolla se hakee Klamilan satamaan uutta ravintolanpitäjää. Ilmoituksessa toivotaan, että ravintola profiloituisi kalaravintolaksi, jossa voisi syödä paikallista kalaruokaa.
Kunnan ilmoituksessa sanotaan myös, että satamaravintola toimii kesäasukkaiden, matkailijoiden ja paikallisten ihmisten kokoontumispaikkana ravintola-, kahvila- ja baaripalveluineen.
Satamaravintolalla on myös keskeinen rooli satama-alueella järjestettävissä tapahtumissa. Kunta kertoo arvostavansa, jossa uusi yrittäjä järjestää myös omatoimisesti pienimuotoisia tai suurempiakin tapahtumia.

Virolahden kunta korostaa myös sitä, että laadukkaalla satamaravintolalla on merkittävä vaikutus Suomenlahden veneilijöiden houkuttelemisessa vierailemaan, virkistäytymään ja tekemään huoltotoimia Klamilan satamaan.
Kunnassa uskotaan siihen, että Klamilan satamalla on edellytykset kehittyä aktiiviseksi Itäisen Suomenlahden kansallispuiston päiväristeilyjen tukisatamaksi. Klamilasta on erinomainen saavutettavuus erityisesti kansallispuiston itäisempiin kohteisiin.

Virolahden toiveena on, että ravintola voisi avautua jo tulevana kesänä, mahdollisesti kesäkuun kuluessa. Kunta toteaa ilmoituksessaan, että koronarajoitukset otetaan tietenkin huomioon.
Kunta periin sataman ravintolatiloista noin 5 000 euron vuosivuokraa. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 20. toukokuuta.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä