0

Koronarajoitus mahdollisti pirtin remontin – Korupirtti saa vaaleamman ilmeen ja uudet saniteettitilat

Monet ravintolat päättävät vähentää kuluja korona-aikana. Korupirtissä asia ratkaistiin toisin päin ja ajateltiin, että ravintolan kiinnioloaika on mahdollisuus uudistukselle.
– Olimme jo jonkin aikaa ideoineet remonttia ja sisätilojen päivittämistä. Liikettä emme kuitenkaan halunneet sulkea sen vuoksi. Kun tuli tieto pakollisesta sulkemisesta, kesti viikko, ja olimme remonttitöissä. Kai tämä on tällaista yrittäjän hulluutta, sanoo ravintolan omistaja Päivi Kosonen.

Remontti hoidetaan omalla porukalla, jossa mukana tekemässä ovat Marko Hirvonen ja Teemu Haverinen.
Ravintola on saanut jo huomattavasti aikaisempaa valoisamman ilmeen maalauksien myötä. Saniteettitilat laitetaan myös kokonaan uusiksi.
Hirret on vaalennettu puhaltamalla ne ensin puhtaiksi kuivajääkäsittelyllä, johon meni 700 kiloa jäätä. Jää oli hyvin kylmää, joten siihen ei saanut koskea käsin.
– Tämäkin vaihe tehtiin itse ja vuokrattiin laite puhallusta varten, sanoo Haverinen, ja kertoo, että remontti oli antoisa, koska siinä oppi samalla uuden työmenetelmän.
Tämän jälkeen hirret on pintakäsitelty uudelleen. Katon reunustaa merellinen vaalea köysi, ja katto on maalattu valkoiseksi, ikkunatkin ovat saaneet uutta väriä maalauksella ja verhoilla. Ulkokalusteet myös kuivajääkäsiteltiin ja petsattiin.

Aikaisemmin sali oli tummempi, ja yrittäjä koki sen hieman tunkkaisen oloiseksi.
– Ennen remonttia 80-luvun tyyli näkyi selvästi. Nyt jo paikalla käyneet pari asiakasta ovat yllättyneet uutta valoisuutta, sanoo Kosonen.
Uudistuksen toivotaan tuovan lisää kävijöitä esimerkiksi tilan vuokrauksien kautta.
Kosonen itse on ollut yrittäjänä Korupirtissä kolme vuotta. Hänen lisäkseen yritys työllistää kolme vakituista työntekijää, jotka ovat nyt lomautettuina. Ravintolan yhteydessä on myös postin palvelupiste, joka on ollut vaihtelevasti auki myös korona-aikana.

Ravintola päästään avaamaan sitten, kun se laillisesti on mahdollista. Kesä on yleensä sesonkiaikaa, jota koronavirus nyt todennäköisesti jonkin verran verottaa. Silti yrittäjä uskalsi ottaa lainaa remonttia varten.
– Omalla porukalla tekemällä säästetään tietenkin kuluissa. Suurin investointi olivat saniteettitilat, kertoo Kosonen.

Maalaustuotteita Korupirtin maalaamiseen on jo mennyt viitisenkymmentä litraa.
Remonttiryhmä on myös ollut motivoitunut. Projektin kimpussa on viihdytty myös pääsiäispyhinä.
Tarkoitus on, että remontti on valmis, kun poikkeusjärjestelyt ravintoloiden osalta päättyvät ja ovet saa avata.
– Ilman koronavirusta emme varmaankaan olisi lähteneet remontoimaan tässä kohtaa, mutta nyt siihen oli mahdollisuus, tuumivat remontintekijät.

NOORA PALOLA

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskallatko matkustella tänä kesänä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä