0

Vilkkilässä bongattiin suurin lajimäärä – Pihabongauksen suosio yllätti järjestäjätkin

Pihojen taiston suosio yllätti BirdLife Suomen tapahtumajärjestäjätkin lauantaina. Laatuaan ensimmäisessä pihojen taisto -tapahtumassa yli 4 700 ihmistä seurasi lintuja lähes 3 000 pihalla eri puolilla Suomea. Virolahti oli näkyvästi mukana, sillä suurin lintujen lajimäärä bongattiin Vilkkilässä.
Pihabongaus järjestettiin koronavirusepidemian takia peruutetun Tornien taisto -tapahtuman sijaan.
Uuden tapahtuman suosio yllätti järjestäjän, sillä perinteiseen lintutornitapahtumaan on osallistunut 2 000–2 500 ihmistä.

Pihojen taiston ideana oli tarjota mielekästä ja turvallista tekemistä tämän kevään poikkeusoloissa sekä kannustaa tarkkailemaan lähiluontoa, ja tälle oli selvästi kysyntää.
Pihojen taistossa lintuja tarkkailtiin lähtemättä kotoa mihinkään. Kotipihassa tai mökillä havainnoiden yritettiin löytää mahdollisimman monta lintulajia kahdeksantuntisen tapahtuman aikana. Lintuja sai havainnoida aamuviidestä alkaen.

Pihoista havaittiin keskimäärin vähän yli 20 lintulajia. Suurin lajimäärä (98) havaittiin Virolahden Vilkkilässä, ja myös kuudessa muussa pihassa päästiin vähintään 90 lajiin.
Lapissa kärkitulos (57) syntyi Pellon Sirkkakoskella. Moni yllättyi siitä, kuinka paljon lintuja voi nähdä tai kuulla pihassa.
Harvinaisin tapahtumassa nähty lintu oli Porvoossa liihotellut isohaarahaukka. Muita ilmoitettuja harvinaisuuksia olivat muun muassa harjalintu Haminassa, riuttatiira Raaseporissa ja tunturikiuru Kuusamossa.
Hangossa muutti kaksi sitruunavästäräkkiä, ja arosuo- sekä haarahaukkoja nähtiin useassa paikassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskallatko matkustella tänä kesänä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä