0

Vaalimaan verkostohanke päättyi ja täytti tavoitteet

Vaalimaan verkostot -hanke saavutti tavoitteensa. Hankkeen aikana tavoitettiin verkostoitumismyönteisiä eri aloja edustavia yrityksiä, joiden tavoite oli sama: matkailusta saatava hyöty.
Hankkeessa mukana olleet yritykset toteuttivat yhteismarkkinointia sekä yhteisiä tapahtumia. Myös digitaalisessa markkinoinnissa otettiin aimo loikka.
Verkoston rakentumisen suurimpana haasteena hankekoordinaattori Pia Puheloinen koki yrittäjien innostamisen keskinäiseen yhteistyöhön. Hän näkee tilanteeseen luonnollisen selityksen.
– Yrittäjät ovat, nimensä mukaisesti, yritteliäitä ja päättäväisiä persoonia, jotka ovat tottuneet pärjäämään omillaan ja omin ehdoin. Yhteiset toimintatavat arveluttavat, vaikka päämäärä olisikin sama. Myös kuntarajoja ylittävää yhteistyötä vierastetaan.
– Olemme kaikki samalla Kaakonkulmalla, me tarvitsemme toisiamme, hän muistuttaa.

Hankkeen onnistuneimmaksi verkostoyhteistyöksi Puheloinen nostaa matkailuteemat, joissa huomioitiin kestävä kehitys. Hänen mielestään Kaakonkulma voisi hyvinkin olla kansallisen tason edelläkävijä kestävän kehityksen juurruttamisessa matkailuun.
– Tulevaisuuden turisti arvostaa enenevissä määrin lähituotantoa ja elämyksellisyyttä, siksi meidän pitää hyödyntää luontoa ja sen moninaisuutta; puhtautta, tilaa ja hiljaisuutta. Ne kaikki ovat täällä jo valmiina.
Vaalimaan verkostot -hanke oli osa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa. Hanketta rahoitti Leader Sepra ja hanketta hallinnoi Kehitysyhtiö Interfin Oy.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskallatko matkustella tänä kesänä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä