0

Hämeenmaan ja Kymen Seudun Osuuskaupan autokaupat sulautetaan yhteen, merkkiedustukset molemmilla lähes identtiset

Osuuskaupat Hämeenmaa ja Kymen Seudun Osuuskauppa (KSO) tiedottavat fuusioivansa autokauppojensa liiketoiminnot. Uudella kaupalla ei ole vielä nimeä, mutta Hämeenmaa omistaa siitä 80 prosenttia ja KSO 20 prosenttia. Kaupalla haetaan merkittäviä synergiaetuja ja ”leveämpiä hartioita” rakenteellisesti kovasti muuttuvalla kaupan alalla.
Hämeenmaan omistamalla Vesijärven Auto Oy:llä on liiketoimintaa kolmessa kaupungissa ja viidessä eri autotalossa: Vesijärven Auto ja FordStore Lahdessa, Nelipyörä Paroisilla ja Terra Hämeenlinnassa sekä Nelipyörä Helletorpassa ja Veikkari Hyvinkäällä.
KSO:n autokaupan yhtiöt Ympäristön Auto Oy ja Etelä-Kymen Auto Oy toimivat Kotkassa ja Kouvolassa.
Yhtiöiden nykyinen henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Tavoitteena on, että fuusio toteutuu ensi vuoden alussa. Toteutuakseen fuusio edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

– Autokaupassa on tapahtunut isoja muutoksia viime vuosina. Alan rakenteet ovat muuttuneet voimakkaasti, kun toimijat ovat hakeneet ”isompia hartioita” itselleen. Tämän fuusion tavoitteena on varmistaa entistä laadukkaampi ja osaavampi autokaupan tarjonta asiakasomistajillemme. Fuusiolla haetaan myös lisävolyymia ja muita synergiahyötyjä, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo yhtiöiden tiedotteessa.
Hämeenmaan ja KSO:n autokaupat toimivat maantieteellisesti melko lähellä toisiaan, ja lisäksi niiden merkkiedustukset ovat lähes identtiset.
– Haluamme myös jatkossa tarjota Kymenlaaksossa laadukkaita autoliiketoiminnan palveluita. Fuusion mahdollistumisen kannalta olennaista oli myös se, että autokauppojemme päämerkit ovat samat, toteaa Kymen Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Miettinen.
Fuusion jälkeen merkkiedustukset ovat Ford (Lahti, Hyvinkää, Hämeenlinna, Kotka ja Kouvola), Toyota (Lahti, Hyvinkää, Hämeenlinna ja Kotka), Škoda (Hyvinkää ja Hämeenlinna), Kia (Hyvinkää ja Kouvola), Mitsubishi (Hyvinkää ja Kouvola) sekä Peugeot (Kotka ja Kouvola).

Viikon kysymys

Tarvitaanko vanhaa kivinavettaa Virojoen katukuvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä