0

Tapio Rintaselle ympäristöpäivän palkinto – hänen elämäntyönsä halutaan nostaa näin esille

Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piiri on antanut vuoden 2020 ympäristöpäivän palkinnon virolahtelaiselle Tapio Rintaselle.
Tänä vuonna Ympäristöpäivän teemana oli ”Aikaa Luonnolle”.
– Sopivampaa kohdetta kuin Tapio Rintanen tuskin maakunnastamme löytyy. Hänen elämänsä keskeisenä teemana on ollut luonto, jonka puolesta hän on toiminut tutkijana, opettajana, yhteiskunnallisena vaikuttajana ja vapaa-aikanaan, todetaan piirin tiedotteessa.

Koulutukseltaan Rintanen on kasvitieteilijä, ja niissä puitteissa hän on perehtynyt niin Suomenlahden kuin Lapinkin kasvillisuuteen ja ympäri maata siltä väliltä.
Tohtori Rintanen on arvostettu asiantuntija, jonka asiantuntemusta on erityisesti käytetty niin NATURA-alueiden kartoituksessa kuin uhanalaisten kasvilajien selvittelyssä. Viimeksi mainitussa työssä hän on osallistunut asiantuntijana työryhmiin, jotka ovat selvittäneet maamme uhanalaisia putkilokasveja.
Tästä WWF:n kasviryhmä on aikanaan palkinnut hänet kunniakirjalla.

Biologian ja maantieteen opettajana hän on innostanut lukuisia sukupolvia syvempään luonnon tuntemukseen ja syventänyt aihepiiriä yleisölle tarkoitetuilla luontoretkillä muun muassa luonnonkukkien päivänä.
– Ympäristökasvatus on ollut hänelle luontaista ja tiedot luonnosta omakohtaisia, perusteluista todetaan.
Kaakonkulman kunnat ovat hyötyneet Tapio Rintasen asiantuntemuksesta hänen valmistellessaan kaavalausuntoja tai tehdessään luontoselvityksiä kaavoitusta varten.
– Siinä yhteydessä hänen monipuolisuutensa on päässyt hyvin esiin, sillä kasvien lisäksi linnut ja liito-oravat on selvitetty.

Monipuolisen luontotietämyksensä hän on paljastanut valmistellessaan Kymen läänin kallio-ohjelmaa suojelun arvoisten kallioiden osalta.
Tässä työssä myös Etelä-Karjala tuli kartoitetuksi aikana, jolloin kallioiden suojelun arviointikriteeritkin oli kehitettävä työn edistyessä. Kalliotietojaan Tapio Rintanen on käyttänyt myös louhintaan liittyvissä kiistakysymyksissä Kaakkois-Suomessa.

5 kommenttia aiheesta “Tapio Rintaselle ympäristöpäivän palkinto – hänen elämäntyönsä halutaan nostaa näin esille

 • 10.6.2020 at 14:05
  Permalink

  Onneksi olkoon! Nyt meni ympäristöpäivän palkinto oikealle henkilölle.

 • 13.6.2020 at 07:42
  Permalink

  Lämpimät onnittelut Tapanille, 80-luvun aikaiselle inspiroivalle opettajalle. Palkinto meni varmasti oikealle ihmiselle!

 • 15.6.2020 at 15:20
  Permalink

  Ikimuistoinen opettaja lukion ajalta.

 • 19.6.2020 at 13:58
  Permalink

  Nyt osui oikeaan osoitteeseen. 90-luvulla yläasteen opettajani ja lengendaarisen lutikkaklubin pyörittäjä. Kiitos Tapsa!!

 • 19.6.2020 at 15:16
  Permalink

  Mies joka teki minusta minän positiivisessa mielessä. Opettajilla on todella suuri vastuu siitä mitä he tekevät ja Tapio onnistui siinä loistavasti! Vaikka joskus koulua joutui ympäri juoksemaankin, muistan kaikkea lämmöllä. Palkinto meni mitä mainioimpaan osoitteeseen!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, jos sellainen tulee markkinoille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä