0

Uimavesien laatu hyvällä tasolla yleisillä uimarannoilla, sinilevästä ei havaintoja

Uimavesien mikrobiologinen laatu oli 3.- 10. kesäkuuta yleisiltä uimarannoilta otetuissa näytteissä hyvä. Uimarannoilla ei havaittu sinilevää, kerrotaan Haminan terveystarkastajien tiedotteessa.
Virolahdella näytteet otettiin Pyyhinlammen, Huvisaaren, Kiiskijärven, Klamilan ja Valkjärven rannoilta. Miehikkälässä vastaavasti Lapjärveltä, Vallanjärveltä, Kalliokoskelta, Syväjärveltä, Halmaanjärveltä, Likolammelta, Myllylammelta ja Muurikkalasta.
Uimarantojen uimaveden mikrobiologisen laadun arvioinnissa käytetään uimaveden Escherichia colin ja suolistoperäisten enterokokkien määritystä. Rannikkovesissä Escherichia coli-bakteerien määrän on oltava alle 500 pmy/100 ml ja suolistoperäisten enterokokkien määrä alle 200 pmy/100 ml. Sisämaan vesissä Escherichia coli -bakteerien määrän on oltava alle 1000 pmy/100 ml ja suolistoperäisten enterokokkien määrän alle 400 pmy/100 ml.
Uimaveden laatua arvioidaan näytteenoton yhteydessä aistinvaraisesti, esiintykö syanobakteereita eli sinileviä, onko vedessä jätteitä, kuten öljymäisiä ja tervamaisia aineita sekä onko kelluvaa materiaalia, kuten muovia, kumia tai lasi- ja muovipulloja.
Vesinäyte otetaan uimakauden aikana yleisiltä uimarannoilta kerran kuussa. Lisäksi otetaan uusintanäytteitä tarvittaessa, mikäli uimarantavesille asetetut laatuvaatimukset eivät täyty.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Maistuuko sinulle hapanvelli?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...