0

Vaalimaa-Ylämaa päällystys valmistuu ensi viikolla

Jo kesäkuun alkupuolella alkanut Vaalimaa-Ylämaa tien (387) päällystys valmistuu ensi viikolla, kertoo Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen päällystemestari Matti Hämäläinen.

Tiistainen sade kuitenkin keskeytti vähäksi aikaa päällystystyön, mutta muuten urakka on sujunut Hämäläisen mukaan aikataulussa. Jos taivas ei tulvi tällä viikolla vettä, Hämäläinen arvioi päällystystyön valmistuvan ensi tiistaina.
PEAB Asfaltin urakointi alkoi 5.6. Vaalimaalta ja työn ensimmäinen pitempi pätkä, 20 kilometriä, valmistui viikko sitten torstaina. Nyt on menossa lyhyempi osuus, 10 kilometrin päällystys välillä Raippoo-Hanhijärvi.
Matti Hämäläisen mukaan päällystystyö tehdään normaalilla, niin sanotulla AB-päällysteellä, jossa käytetään 16 millin kiveä.
– Menetelmä on sellainen, että vanhaa tienpintaa lämmitetään, jyrsitään ja tasataan, jonka perään lasketaan uutta pintaa. Kaikki tapahtuu jokseenkin samaan aikaan, hän kertoo.

Työ on sujunut Hämäläisen mukaan hyvin, vaikka sade pääsi häiriköimään. Työt ovat aikataulussaan, jos vain kelit sen sallivat. Hintaa hankkeelle tulee noin miljoona euroa.
Vaalimaa-Ylämaa tiellä on normaalisti satasen rajoitus, mutta päällystystyön aikana nopeusrajoitus on alennettu 80 kilometriin tunnissa. Työskentelyalueella nopeusrajoitus on kuitenkin 50 km/h ja uutta pintaa tekevän koneen kohdalla 30 km/h.
– Aika hyvin ovat autoilijat noudattaneet nopeusrajoituksia, en ole kuullut että vaaratilanteita olisi syntynyt. Maltti on valttia! Toivottavasti vauhdit pysyvät rajoitusten mukaisina, muistetaan, että siellä on ihmisiä tien päällä töissä, Hämäläinen esittää.

JUHANI PARTANEN

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä