0

Sinilevää havaittu vain vähän Kaakkois-Suomen vesialueilla

Kaakkois-Suomen alueen leväseurannan vakiohavaintopaikoilla sinilevämäärät ovat olleet vähäisiä tälläkin viikolla, runsaita levähavaintoja on ollut vain Lappeenrannan Haapajärvellä. Sinilevien määrä on  vesistöissä yleensä runsaimmillaan heinäkuun lopulla ja elokuun alussa. Tänä vuonna on sinileviä Kaakkois-Suomessa vähäisiä määriä lähes kaikissa vesissä. Pintaveden lämpötilat vaihtelevat 17 ja 21 asteen välillä Kaakkois-Suomen järvillä. Sateet ja tuulet ovat pitäneet vedet viileinä ja sekoittuneina.

Itäisen Suomenlahden rannikolla leviä on havaittu jonkin verran veteen sekoittuneena, joissain paikoissa ei olleenkaan. Suomenlahdella veden pintalämpötila vaihtelevat 14 ja 19 asteen välillä. Myöskään yleisöhavaintoja ei tällä viikolla ole tullut. Tuulinen ja pilvinen sää on hillinnyt sinilevän pintakukintojen esiintymistä merialueilla ja sisävesillä. Sinilevät voivat kuitenkin runsastua uudelleen sään lämmetessä ja tyyntyessä.

Ajantasaiset levätilannetiedot ovat nähtävillä Järviwiki-sivustolla, jonne voi lisätä myös omia yleisöhavaintoja. Havainnot voi tallentaa Järviwikiin suoraan havaintopaikalta puhelimen avulla.

Viikon kysymys

Onko koronarokotusvauhti liian hidas?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä