Sotaharjoitus menossa Kaakonkulmalla – perjantaina ilmassa pörrää myös helikoptereita

Reserviupseerikurssi 256 Kaikun toinen yhteistoimintaharjoitus, ”jatkosotaharjoitus” käynnistyy tänään ja se jatkuu sunnuntaihin saakka. Ensimmäinen yhteistoimintaharjoitus oli reilu viikko sitten, 13.

Reserviupseerikurssin harjoitukset alkavat tänään.

KK

Reserviupseerikurssi 256 Kaikun toinen yhteistoimintaharjoitus, ”jatkosotaharjoitus” käynnistyy tänään ja se jatkuu sunnuntaihin saakka. Ensimmäinen yhteistoimintaharjoitus oli reilu viikko sitten, 13. – 16.7. Mukana oli 700 upseerioppilasta, jotka harjoittelivat taitoja eri aselajien yhteistoimintaan ja niiden johtamiseen.

Tällä kertaa harjoitus liikkuu Haminan – Onkamaan – Vallanjärven – Suursuon alueilla, eli tullaan myös Miehikkälän ja Virolahden puolelle. Harjoituksessa on myös helikopteritoimintaa perjantaina.

Harjoituksen päävaiheen 23. – 26.7. johtaa Reserviupseerikurssin johtaja, everstiluutnantti Tommi Sikanen. Yhteistoiminnan perusteiden ohella harjoituksessa harjaannutetaan upseerioppilaita aselajinsa ja koulutushaaransa mukaisen joukon taistelussa ja johtamisessa.

Harjoitukseen osallistuu noin 700 sotilasta ja 50 ajoneuvoa. Seudulla liikkuvaa siviililiikennettä pyydetään huomioimaan varovaisuudella sotilasajoneuvoja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka