Dronejen lennättäminen raja-alueella toi sakkoja, lennättämiseen tarvitaan puolustusvoimien lupa

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kirjoitti viime viikolla kaksi sakkorangaistusta dronejen lennättämisestä raja-alueella ilman vaadittavaa lupaa. Toinen tapauksista oli Imatran ja toinen Vaalimaan

KK

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kirjoitti viime viikolla kaksi sakkorangaistusta dronejen lennättämisestä raja-alueella ilman vaadittavaa lupaa. Toinen tapauksista oli Imatran ja toinen Vaalimaan alueella, rajavartiosto kertoo tiedotteessaan.

Molemmissa tapauksissa rikosnimikkeenä oli ilmailulain mukainen ilmailurikkomus. Molemmissa tapauksissa henkilö lennätti dronea itärajaa myötäilevällä EFR100-rajoitusalueella ilman lennättämiseen vaadittavaa lupaa.

Vastaavanlaisissa tapauksissa kyseeseen voi tulla myös aluerikkomus, josta rangaistukset voivat olla ilmailurikkomusta kovemmat.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto muistuttaa dronejen lennättäjiä, että raja-alueella on sekä lentokielto että lentorajoitusalueita. Lentorajoitusalueilla lennättämiseen tarvitaan Suomen Puolustusvoimilta lupa. Asiasta tarkemmin löytyy Liikenne ja viestintäviraston ylläpitämältä sivustolta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka