0

Dronejen lennättäminen raja-alueella toi sakkoja, lennättämiseen tarvitaan puolustusvoimien lupa

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kirjoitti viime viikolla kaksi sakkorangaistusta dronejen lennättämisestä raja-alueella ilman vaadittavaa lupaa. Toinen tapauksista oli Imatran ja toinen Vaalimaan alueella, rajavartiosto kertoo tiedotteessaan.
Molemmissa tapauksissa rikosnimikkeenä oli ilmailulain mukainen ilmailurikkomus. Molemmissa tapauksissa henkilö lennätti dronea itärajaa myötäilevällä EFR100-rajoitusalueella ilman lennättämiseen vaadittavaa lupaa.
Vastaavanlaisissa tapauksissa kyseeseen voi tulla myös aluerikkomus, josta rangaistukset voivat olla ilmailurikkomusta kovemmat.
Kaakkois-Suomen rajavartiosto muistuttaa dronejen lennättäjiä, että raja-alueella on sekä lentokielto että lentorajoitusalueita. Lentorajoitusalueilla lennättämiseen tarvitaan Suomen Puolustusvoimilta lupa. Asiasta tarkemmin löytyy Liikenne ja viestintäviraston ylläpitämältä sivustolta.

Kommentteja aiheesta “Dronejen lennättäminen raja-alueella toi sakkoja, lennättämiseen tarvitaan puolustusvoimien lupa

 • 29.7.2020 at 14:54
  Permalink

  Ehtivätkö dronen lennättäjät lähettää tiedot eteenpäin?
  Alueraja rikkomus ja tuntuvat sakot.
  Näin pitäisi antaa myös luvattomalle rajanylittäjälle joka mainostaa väärällä passilla tulemista ja jakaa lehdistölle tietoa .Kuinka tämä on mahdollista ja hyväksyttävää että ties mitkä satujen ja tarinoiden kertojat saavat toimia näin?
  Ei Suomeen tarvita tällaisia tulijoita enää yhtäkään.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Tarvitaanko vanhaa kivinavettaa Virojoen katukuvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä