0

Uudella uimalautalla polskittiin jopa sateessa – määränpää auttaa arvioimaan uitua matkaa

Uudella uimalautalla riittää vilskettä Suur-Miehikkälän Halmaanjärven uimarannalla. Kylätoimikunta rakensi lautan pari viikkoa sitten, ja intoa uida on sen jälkeen lapsilla riittänyt.
– Laituri on hyvä etappi. Kun ui sinne, on 25 metriä täynnä, ja se on uimataitokokeen päämäärä, kertoo laituria rakentanut Markku Korpela.
Kylätoimikunta sai kehittämisyhdistys Sepralta rahoitusta. Talkootyönä laiturin toteuttivat kyläläiset Markku Korpela ja Juha Kataikko.
– Kaksi työpäivää meni laiturin teossa, mutta suunnittelussa ja osien hankinnassa toki kauemmin, kertovat rakentajat.

Ideaa on kypsytelty jo pari vuotta. Tänä kesänä se viimein toteutettiin. Lautta pysyy paikoillaan 25 metrin päässä rannasta, koska se on kiinni pohjakivissä. Tarkka määränpää järvellä auttaa uimakoululaisia oppimaan uimista ja tuo turvaa nuorimmille. Matkauimareille taas laiturin olemassaolo antaa mahdollisuuden laskea uituja metrejä.
Uimaopettaja, kyläläinen Katja Harju oli mukana valvomassa lautan käyttöönottoa sunnuntaina. Tämän jälkeen uimakouluja on järjestetty rannalla vaihtelevissa säissä.
– Pienemmät opettelevat uimaan laiturille asti, ja isommat jopa sukeltavat laiturille saakka suorittaessaan uimataitomerkkejä, kertoo Harju.

NOORA PALOLA

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Tarvitaanko vanhaa kivinavettaa Virojoen katukuvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä