0

Charlotte pääsi kuin pääsikin takaisin Suomeen – seuraavaksi yrittäjä suunnittelee kuinka se siirretään kotivesille

Matkailuyrittäjä Jarmo Ahosen yli kolme vuotta takavarikossa ollut Charlotte-laiva ajettiin myöhään tiistaina Saimaan kanavaa pitkin Nuijamaan tullin laituriin Nuijamaanjärvelle.
Ahonen aikoi keskiviikkona jatkaa matkaa sillä vielä Lappeenrantaan.
– Kaksi päivää siitä taisteltiin vielä Viipurin tullin kanssa, mutta nyt se on Suomessa, huojentunut omistaja kertoi tänään aamulla.
Charlotte takavarikoitiin Ahoselta kesäkuussa 2017. Ahosta itseään epäiltiin tuolloin luvattomasta sisäisen liikenteen harjoittamisesta toisen valtion alueella, mutta rikosepäilyistä luovuttiin aiheettomina.
Charlotte jäi kuitenkin Venäjän tullin haltuun ja on ollut takavarikossa Viipurissa yli kolme vuotta. Vuosien varrelle on mahtunut lukuisia oikeuskäsittelyitä ja massiivinen määrä viranomaisbyrokratiaa.

Tarina on nyt saanut onnellisen lopun. Charlotte lähti Viipurista kohti Suomea maanantaina 31.8.2020. Kotimaahan alus saapui myöhään tiistai-iltana 1.9. noin kello 23.
Jarmo Ahonen ei vielä tiedä, milloin Charlotte nähdään kotisatamassa Klamilassa.
– No, onhan tässä vielä pari kuukautta ennen kuin järvi jäätyy.
Ainoa vesitie Klamilaan johtaa takaisin Saimaan kanavan kautta Viipuriin ja sieltä edelleen Virolahdelle. Uskaltaako kippari ajaa sitä kautta?
– Ellei sitten keksitä jotakin kommervenkkia. Charlotte -nimisenä laiva tuskin kuitenkaan Venäjälle enää palaa, Ahonen ennakoi.

4 kommenttia aiheesta “Charlotte pääsi kuin pääsikin takaisin Suomeen – seuraavaksi yrittäjä suunnittelee kuinka se siirretään kotivesille

 • 2.9.2020 at 11:16
  Permalink

  Jes, Onnittelut Ahoselle! Vihdoinkin takaisin Suomessa. Voisiko joku yrittäjä kuljettaa lavetilla aluksen Klamilaan? Olisi huippujuttu? Vai onko alus liian suuri sellaiseen?

 • 2.9.2020 at 11:39
  Permalink

  Joku muu konsti täytyy löytyä kuin aallonpätkääkään Venäjän puolelle. Hienoa,että alus on Suomessa nyt! Tsemppiä Harmolle!

  • 9.9.2020 at 09:35
   Permalink

   Ehkä kannattaisi harkita risteilyjä Saimaan aalloilla. Vettä riittää tässäkin maassa. Venäjän puolelle ei kannata enää lähteä eikä tulliviranomaisille kiristysrahoja maksella.

 • 10.9.2020 at 11:00
  Permalink

  Saimaan risteilijä, kuulostaa hyvältä. Jospa Suomeen tulee vielä lisää kanavia. Kimppa lisäksi, niin mahdollisuudet pitkille matkoille hyvät. Venäjällä ei näytä tulevan uudistuksia parempaan ja vapaampaan matkusteluun. Se on harmillista, kun siellä olisi todella paljon nähtävää. Mutta ensin on muututtava toimintatavat tullissa, rajalla. Nyt voi mennä vuosia kunnes koronaepidemia on ohi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

 • En (76%, 92 ääntä)
 • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä