0

Nyt kerätään metsäteollisuuteen liittyviä muistoja – Miehikkälän museotoimi mukana tiedonkeruuhankkeessa

Viime vuonna käynnistynyt Kymenlaakson museoiden yhteinen muistojenkeruuprojekti jatkuu metsäteollisuusteemalla.
Muistoja kerätään pääasiassa Internetistä löytyvän kyselyn avulla. Kysely on avoinna lokakuun loppuun asti.
Kymenlaakso on ollut ja on yhä vahva metsäteollisuuden keskus. Internetissä syyskuun alussa avautuneella Kerro meille! -kyselyllä kerätään muistoja työstä ja vapaa-ajasta kymenlaaksolaisten tehtaiden varjossa.
Muistot voivat olla miltä vuosikymmeneltä ja mistäpäin Kymenlaaksoa tahansa. Ne voivat liittyä jo toimintansa lopettaneisiin tai yhä toimiviin tehtaisiin ja sahoihin. Kysely ennakoi maakunnan metsäteollisuuden 150-vuotisjuhlavuotta, jota vietetään vuonna 2022.

Kymintehdas, Gutzeit, Tampella, Summa, UPM, Kotkamills, Myllykoski, Sunila, Verla, Stora Enso, Ristiniemi, Pitkäkoski…
Näihin ja lukuisiin muihin alan yrityksiin ja sahoihin liittyy pala suomalaista ja kymenlaaksolaista historiaa. Se halutaan nyt tallentaa muistiin.
Kerro meille! on kymenlaaksolaisten museoiden yhteinen hanke, jossa vuosittain vaihtuvalla teemalla kerätään muistitietoa Kymenlaaksosta.
Metsäteollisuuskyselyssä ovat mukana Kymenlaakson museo, Poikilo-museot, Haminan kaupungin museot, Miehikkälän museotoimi, Verlan tehdasmuseo ja Ankkapurhan teollisuusmuseo.
Kyselyyn tulleet vastaukset tallennetaan museoiden kokoelmiin ja niitä käytetään muun muassa näyttely- ja tutkimusaineistona. Otteita muistoista voidaan myös julkaista some-kanavilla.

Vuonna 2019 Kerro meille! -hankkeessa kerättiin nuoruusmuistoja, ja keräyksen satoa tulee kuluvan syksyn aikana esille Kymenlaakson museoon.
Tänä vuonna kerätään siis metsäteollisuusmuistoja, ja ensi vuonna vuorossa ovat muiden teollisuuden alojen parissa toimineet.

Muistoja kerätään 1.9.-31.10. osoitteessa www.kerromeille.net.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sienestätkö?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä