0

Sakset naksuvat taas Haminan teatterissa

Koronapandemian lähes puoleksi vuodeksi hyydyttämät Haminan Teatterin Konkarit-ryhmän Kutsun sitä rakkaudeksi -esitykset ovat uudessa iskussa. Vaikka pandemia pakotti pysymään aloillaan teki maaliskuusta elokuuhun jatkunut tauko tekijäjoukolle hyvää. Roolit jäivät mieleen muhimaan, kypsymäänkin.

Elokuussa aloitetut mieleenpalautusharjoitukset ovat sujuneet uudella puhdilla. Ohjaaja-käsikirjoittajakaksikkko Maarit Muuri ja Eveliina Arminen odottaa luottavaisena uusia esityksiä.
– Jokaisesta aistii uuden innostuksen, kaksikko kiittää konkareita.
Puutarhuri-Kallea esittävää Jukka Nygreniä ei koronapandemia juurikaan hetkauttanut.
– Olen saanut olla roolissani oma itseni, samalla tavalla jatkan nyt uuden aallon harjalla kuin kevään esityksissä, jo saksien näkemisestä silmiinsä loisteen saava ja viherkasvien harvennukseen saman tien paneutuva ”puutarhuri”, kertoo.

Omaishoitajuuteen ja palvelutalojen ongelmiin paneutuva Kutsun sitä rakkaudeksi ei vakavasta aiheestaan huolimatta ole yksitotinen ja vain surusävyinen. Tekijöiden omistakin kokemuksista muokattu kooste tarjoaa arjen hauskuutta. Muistisairauskaan ei aina ole vain rasite.
– Huumori pitää olla päällimmäisenä, vaikka aihe vakava onkin, Nygren alleviivaa.
Pandemian jalkoihin jäi kuusi esitystä, joista ensimmäinen nähdään Haminan Teatterissa lauantaina 19.9. kello 13. Muut viisi esitystä ovat ma 21.9. klo 18, ti 22.2. klo 18, ma 28.9. klo 18, ti 29.9. klo 18. Viimeinen esitys on su 4.10. klo 13.

Punaisena lankana näytöksissä kuullaan Samuli Putron musiikkia Tuomiopäivän Orkesterin – Roni Yildirim, Jari Halonen ja Juha Vilkki – livenä esittämänä. Näyttämöllä nähdään 11 konkaria. Pieniä muutoksia on roolituksessa jouduttu tekemään, mutta tähän ei korona ole syypää. Keväisen esityksen nähneet saattavat mahdollisella toisella katsomiskerrallaan löytää Kutsun sitä rakkaudeksi -koosteesta myös uusia ulottuvuuksia.
Yhä vallitseva koronatilanne edellyttää esityksissä kuitenkin erikoistoimia. Katsomoon otetaan kerralla vain 80 katsojaa ja väliajalla edellytetään turvavälejä myös kahviossa. Väliaikatarjoilu on varattava etukäteen. Käsidesiä on eri puolilla teatteria.

EIJA-KAARINA MÄKELÄ

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sienestätkö?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä