0

Sähköyhtiöt varautuvat myrskyyn – Erityisesti torstaina tuuli on puuskainen

Syysmyrsky on saapumassa loppuviikosta myös Kaakonkulmalle ja sähköyhtiöt valmistautuvat siihen nostamalla valmiustasoaan. Myrskyn ennustetaan kestävän keskiviikosta torstai-iltaan ja erityisesti torstaina varaudutaan yhtiöissä puuskaiseen tuuleen.

Kymenlaakson Sähkö kertoo nostaneensa valmiuttaan sekä puhelinpalvelun, että sähköverkon korjauksen osalta. Se myös muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei saa omatoimisesti koskea, eikä maassa olevien johtojen lähelle saa mennä, vaan niihin tulee pitää metrin turvaetäisyys.
Lappeenrannan Energiaverkot taas kehottaa varautumaan sähkönjakelun keskeytyksiin jo ennalta.
– Suosittelemme erityisesti muistamaan, että veden tulo voi myös katketa sähkökatkon aikana, Lappeenrannan Energiaverkot kehottaa tiedotteessaan.

Molempien yhtiöiden verkkosivuilla on häiriökartta, josta löytyvät ajankohtaiset tiedot sähkönjakelun tilanteesta. Lappeenrannan Energiaverkot kehottaa malttiin yhteydenotoissa mahdollisten sähkökatkojen alkuvaiheessa.
– Vikapalvelunumeroon kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Sienestätkö?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä