0

Pääkirjoitus: Siltaongelma ei vieläkään ratkennut

Kaakkois-Suomen ely-keskus lähestyi vielä kertaalleen Virolahden kuntaa tarkoituksenaan, että kunta osallistuisi sittenkin Kiiskijärven uuden sillan rakentamiseen. Eipä osallistu, mutta se ely-keskuksessa tosin tiedettiinkin. Ainaisessa rahapulassa kituva valtio yrittää vetää kuntia mukaan tienpitoon, vaikka tässäkin tapauksessa vastuu korvaavan järjestelyn rakentamisesta on selkeästi valtiolla itsellään.
Ely-keskus linjasi aiemmin, että Kiiskijärven vanhan puusillan korvaaminen tulee tapahtumaan järven pohjoispään kautta rakennettavalla kiertotiellä. Kuitenkin suunnitelmien tarkentuessa – ja vastustavien mielipiteiden lisääntyessä – tilanne on muuttunut.
Nyt ely-keskus laskee, että korvaavan tien ja uuden sillan välinen kustannusero on “vain” 200 000 euroa. Tällä summalla ely-keskus olisi halunnut Virolahden kunnan mukaan hankkeeseen. Kunnanhallitus päätti maanantaina odotetusti, ettei kunta lähde rahoittamaan valtion ylläpitämiä tiehankkeita.
Kiiskijärven eli Kurkelantien sillan korvaaminen uudella yhteydellä tai sillalla on ely-keskukselle selvästi kiusallinen hanke. Rahoitustarve on luokaltaan reippaasti yli miljoonan, mutta samaan aikaan tien käyttöaste on hyvin alhainen. Vähiä miljoonia ei haluta upottaa jonnekin kauaksi, siksi tiejärjestelyjen muuttaminen olisi ely-keskukselle parempi vaihtoehto.
Jotakin kuitenkin on tehtävä ja pian. Tuore raportti puusillan kunnosta kertoo karua kieltään, ettei silta tule kestämään nykyistäkään liikennettä kuin korkeintaan vuoden-pari. Ehkä ei sitäkään. Valtion on itse tiensä tai siltansa rakennettava, vastuusta ei eroon pääse edes kiertoteitse.

Viikon kysymys

Kannatatko ulkomaalaisten oppilaiden ottamista Virolahden lukioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä