0

Onni on vanheta! Vanhustenviikolla nostetaan esiin ikääntymiseen liittyviä positiivisia asioita

Tänä vuonna vanhustenviikkoa vietetään 4.-11.10. ja valtakunnallisena teemana on ”Onni on vanheta”. Vanheneminen tuo tullessaan monia asioita, joista onni on harvoin näkyvin ja suurin. Viikon teeman tarkoituksena onkin nostaa esille vanhenemiseen liittyviä positiivisia asioita, arjen pieniä ja suuria iloja sekä elämänkokemusta, jonka myötä onnellisuus ja tyytyväisyys syntyvät. 

Mikäs onkaan sen onnekkaampaa, kuin maalla vanheneminen! Erityisesti tänä vuonna ovat oma tila ja luonto nousseet arvoon arvaamattomaan. Maalla ja etenkin kylissä asumista juhlistamme koko viikon ajan ympäri Kaakon kaksikon kyliä järjestettävillä Kylärehveillä. Rehvit järjestetään yhteensä 12 eri kylällä: Ala-Pihlajassa, Hurttalassa, Klamilassa, Lapjärvellä, Muurikkalassa, Pyterlahdessa, Saivikkailla, Salo-Miehikkälässä, Suur-Miehikkälässä, Vaalimaalla, Virojoella ja Virolahden kirkokylällä. Ohjelma vaihtelee kyläkohtaisesti, ja se sisältää mm. kahvittelua, vierailijoita, esiintyjiä, musiikkia ja runoja. Tilaisuuksissa päästään myös suunnittelemaan yhdessä kylän tulevia tapahtumia.

Kylärehvien lisäksi viikon ohjelmaan kuuluvat mm. vanhustenviikon käynnistävä messu, ulkoilupäivä sekä lähetyspyhän messu ja juhla. Vanhustenviikon valtakunnallinen pääjuhla järjestetään tänä vuonna Naantalissa, ja se esitetään suorana tv-lähetyksenä AlfaTV:ssä sunnuntaina 4.10. klo 13-14.15.

Kommentteja aiheesta “Onni on vanheta! Vanhustenviikolla nostetaan esiin ikääntymiseen liittyviä positiivisia asioita

  • 28.9.2020 at 15:45
    Permalink

    Itselläni on monia vanhusystäviä, joiden luona käyn viikottain vapaa-ajallani. Samalla autan heitä pienhommissa. Ajatukset kohtaavat erittäin hyvin, kun olen konservatistinen. Vanhimmat ovat lähellä sataa ikävuotta, joukossa myös saksan kielen taitoinen, jolta olen saanut oppia sitä. Ennen kaikkea olen saanut kuulla asioita menetetystä Karjalasta ja jopa Petsamon alueesta. Valokuvia kyseisistä alueista on minulle myös näytetty. Asun yksin ja vältän ihmiskontakteja, jotten sairastuta ikäihmisystäviäni.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kannatatko ulkomaalaisten oppilaiden ottamista Virolahden lukioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä