0

Vaalimaalla vajaat 19 000 rajanylitystä – yli kulkee lähinnä tavaraliikenteen kuljettajia sekä oleskeluluvalla Suomessa olevia

Vaalimaan rajanylityspaikalla tehtiin syyskuussa kaikkiaan 18 852 rajanylitystä. Tammi-syyskuun aikana ylityksiä on tehty 570 000. Tiedot ilmenevät Kaakkois-Suomen rajavartioston julkaisemista tilastoista.
Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluneiden yhdeksän kuukauden aikana 1,8 miljoonaa rajanylitystä. Viime vuoden vastaavalla jaksolla ylityksiä tehtiin lähes 5,8 miljoonaa.
Vuodet eivät ole verrannollisia koronapandemian takia. Itäraja on ollut pääosin suljettu maaliskuusta lähtien.
Kuukausittainen rajanylittäjien määrä on valtioneuvoston päätöksen mukaisten rajoitusten voimassaoloaikana Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla ollut 30 000 – 40 000 henkilöä. Rajanylitykset ovat muodostuneet pääasiassa tavaraliikenteen kuljetushenkilöstöstä, Suomen kansalaisten ja Suomessa oleskeluluvalla oleskelevien paluuliikenteestä sekä muiden EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisten kauttakulkuliikenteestä.

Rajavartiosto aloitti syyskuussa yhden esitutkinnan valtionrajarikoksesta ja yhden esitutkinnan maahantulokiellon rikkomisesta sekä kätkemisrikoksesta.
Sakkoja rajavartiostossa määrättiin syyskuussa yhteensä 21 kappaletta, joista seitsemän ajoneuvorikkomuksesta ja viisi lievästä valtionrajarikoksesta. Muita nimikkeitä olivat muun muassa paljastinlaiterikkomus, ulkomaalaisrikkomus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta. Syyskuussa havaittiin yksi anastetuksi epäilty ajoneuvo.

Rajavartiosto esti maahantulon syyskuussa yhdeksältä henkilöltä. Yleisin syy oli kansanterveyden vaarantuminen ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaaminen liittyen koronaviruspandemian takia annettuihin rajoituksiin. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani kolme muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.
Perjantaina 4. syyskuuta rajavartioston partio otti Vainikkalan eteläpuolella Nutikan kylän alueella kiinni mieshenkilön, joka oli ylittänyt luvattomasti rajan Venäjältä Suomeen. Tapahtuman selvittämiseen liittyen Kaakkois-Suomen alueen rajavaltuutettu on ollut yhteydessä Viipurin alueen rajavaltuutettuun.

Viikon kysymys

Onko koronarokotusvauhti liian hidas?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä