0

Wanha Veteraani peruu seminaarin koronan vuoksi – Katse suuntautuu jo ensi vuoden näyttelyyn

Wanha Veteraani peruu lokakuun puoliväliin siirretyn suojeluskunta- ja lottaseminaarin. Tapahtuma siirtyi jo alkukesältä syksyyn koronapandemian vuoksi. Nyt uutiset koronan leviämisestä eivät anna Wanhan Veteraanin hallituksen mukaan sijaa ottaa riskiä yleisön turvallisuudesta. Asiantuntijaseminaari oli tarkoitettu tukemaan Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -näyttelyä ja se oli tarkoitus järjestää RUK:n Maneesissa Haminassa.
Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -näyttely sekä rauhanturvaamisen perusnäyttely ovat auki Haminassa viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina kello 10–16 marraskuun loppuun saakka. Näyttely sijaitsee Haminassa Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskuksessa. Ryhmille näyttelyn ovet avataan aina sovittaessa.
Korona ei kuitenkaan Wanhaa Veteraania lannista. Parhaillaan suunnitellaan ensi vuoden näyttelyä. Rauhanturvanäyttelyn rinnalle avautuu 6.3. alkaen noin vuoden kestävä Keisarillisen Suomen Kadettikoulu Haminassa 1821-1903 -näyttely. Näyttelyssä on vahvasti esillä kadettikoulun yksi tunnetuimmista oppilaista C.G.E. Mannerheim.
Näyttelyn avauspäivänä pidetään RUK:n maneesissa Kadettikoulun 200-juhlavuoden avausseminaari. Tapahtumia Haminassa riittää pitkin vuotta. Juhlavuoden järjestäjinä Haminassa ovat Wanhan Veteraanin ja kaupungin rinnalla muiden muassa Maanpuolustuskorkeakoulu, Maasotakoulu / RUK, Kadettikunta, Etelä-Kymen kadettipiiri ja RUK:n oppilaskunnan kannatusyhdistys.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Luotatko tietojesi pysyvän turvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä