0

YIT jatkaa teiden kunnossapitäjänä – Virolahdella ja Miehikkälässä urakkaan kuuluvat lähes kaikki muut tiet moottoritietä lukuun ottamatta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valinnut YIT:n vastaamaan teiden kunnossapidosta eteläisessä Kymenlaaksossa. Urakkaan kuuluvat pääasiassa Kotkan, Pyhtään, Haminan, Miehikkälän ja Virolahden alueilla sijaitsevien maanteiden ympärivuotinen hoito. Viisi vuotta kestävä sopimuskausi alkoi tämän kuun alussa ja päättyy syyskuun lopussa vuonna 2025.
Sopimus on jatkumoa YIT:n 14 vuotta jatkuneelle kunnossapidolle. Aiemmin sopimusaika oli seitsemän vuotta.
Sopimus koskee muun muassa talvihoitotöitä, liikennemerkki- ja opastetöitä, vihertöitä, päällysteiden paikkauksia ja äkillisiä hoitotöitä. Urakassa on teitä noin 1 000 kilometriä, josta noin 300 kilometriä on sorateitä ja noin 120 kilometriä kevyen liikenteen väyliä.
Urakassa on kaksi tunnelia, Haminassa sijaitsevat Husulan ja Kolsilan tunnelit.

YIT:n nyt saama urakka on eri kuin E18-moottoritien urakka. Moottoritie rakennettiin elinkeinokaari -mallilla, johon kuuluu myös kunnossapito vuoteen 2035 asti. Tämäkin urakka on tosin YIT:n hoidossa.
Esimerkiksi Virolahden alueella nyt päätettyyn hoitourakkaan kuuluvat vanha seiskatie ja museotie, kun taas moottoritie, Vaalimaan tunneli, muutama välitie ja maantie 387:n alkuosa Ylämaan suuntaan kuuluvat moottoritien hoitourakkaan.
YIT toimii hoidon ja ylläpidon alueurakoitsijana noin 30:ssa maanteiden kunnossapitourakassa ympäri Suomen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Luotatko tietojesi pysyvän turvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä