0

Korona näkyi Kymen Seudun Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupassa

Koronapandemia vaikutti Kymen Seudun Osuuskaupan palveluihin kaksijakoisesti. Se laski Kymen Seudun Osuuskaupan tulosta matkailu- ja ravitsemuskaupan alalla. Toisaalta KSO:n merkitys ruokahuollossa korostui päivittäis- ja käyttötavarakaupan puolella. Käynnissä olevia investointiohjelmia koronapandemia ei keskeyttänyt.

Kymen Seudun Osuuskaupan tammi-elokuun liikevaihto oli 301,6 miljoonaa euroa, jossa laskua edellisvuoteen oli 1,6 prosenttia. Tammi-elokuun operatiivinen tulos oli 7,8 miljoonaa euroa ja tätä edeltävänä vuonna 10,4 miljoonaa euroa. Tulosta heikensivät kevään matkailu- ja ravitsemiskauppaan kohdistuneet liiketoimintarajoitukset. Konsernin investoinnit olivat tammi-elokuussa 15,2 miljoonaa euroa, mikä on 1,5 miljoonaa euroa enemmän viime vuoden vastaavana ajankohtana.
Päivittäis- ja käyttötavarakaupan liikevaihto nousi, ollen tammi-elokuussa 212,7 miljoonaa euroa, mikä on 5,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Liikevaihdon kasvua tukivat ravintoloiden sulkeutuminen sekä koulujen ja työpaikkojen siirtyminen osittain etätyöskentelyyn.
Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto pysyi edellisen vuoden tasolla ja oli 49,0 miljoonaa euroa. KSO:n autokaupan liikevaihto taas laski 9,7 prosenttia tammi-elokuussa, ollen 23,7 miljoonaa euroa.

Pahiten korona koetteli matkailu- ja ravitsemuskauppaa, jonka liikevaihto oli 12,4 miljoonaa euroa. Laskua edelliseen vuoteen verrattuna tuli 33,4 prosenttia. KSO:n matkailu- ja ravitsemistoimipaikat olivatkin pääosin suljettuna huhti-toukokuun ajan. Kesällä koronarajoituksien lieventyessä, oli havaittavissa piristystä kotimaanmatkailun saralla. KSO:n molemmat hotellit olivatkin kysyttäjä kesäsesongin ajan. Investointitahti matkailu- ja ravitsemiskaupassa säilyi koronatilanteesta huolimatta ja edellisenä vuonna käynnistynyt yli 10 miljoonan euron investointi Original Sokos Hotel Vaakunassa jatkuu suunnitellusti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Luotatko tietojesi pysyvän turvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä