0

Pääkirjoitus: Odotukset realistisia Vaalimaalla

Tasan kahden viikon kuluttua Vaalimaalla avautuva Scandinavian Shopping Center syntyy ajankohtaan, joka on kaikissa suhteissa poikkeuksellinen ja vaativa. Liikekeskuksen omistava, Rajamarket-ketjun toimitusjohtaja Sergei Ananiev sanookin toisaalla tässä lehdessä, että “tulevaisuus on usvan peitossa, mutta katsotaan mihin tämä kääntyy.”
Ananievin liikekeskushanke nytkähti toden teolla liikkeelle viime vuoden elokuussa, jolloin Länsikeskuksen perustuksille lähdettiin rakentamaan seiniä ja valtavaa 18 500 neliön hallia ylipäätään. Tuossa vaiheessa kukaan ei osannut kuvitellakaan, että reilun puolen vuoden kuluttua itäraja on kiinni ja maailmanlaajuinen pandemia pitää lähes kaikkia elämänalueita tiukasti otteessaan.
Ananievin tavoin tulevaisuus on meille kaikille tässä suhteessa usvan peitossa. Kuinka kauan tämä jatkuu? Kuinka kauan rajat on pidettävä kiinni?
On selvää, että tässä tilanteessa sen enempää Ananiev kuin muutkaan Vaalimaan toimijat eivät voi olla kuin realistisia. Yritetään selviytyä korona-ajan yli ja odotetaan sitä, kun raja taas venäläismatkailijoineen avautuu. Tilanne on kaikille äärimmäisen haastava.
Kahden valtavan liikekeskuksen rakentaminen Vaalimaalle tarkoittaa kuitenkin hyvää pitkällä aikavälillä. Kymmenien miljoonien uhraukset tulevat jossain vaiheessa varmasti hyödyttämään vielä koko seutukuntaa. Siihen ajatukseen meidän ainakin kannattaa tuudittautua, koska mitään parempaa tai pahempaa vielä meneillään olevasta pandemiasta ei ole tiedossa.

Kommentteja aiheesta “Pääkirjoitus: Odotukset realistisia Vaalimaalla

  • 24.10.2020 at 11:04
    Permalink

    Vaalimaasta tulee vielä suuri ostoskeskus, joka tuo ympärilleen muuta bisnestä ja asukkaita sekä kouluja, urheilukeskuksia ym. ym. Tonttien hinnat nousee ja Venäjän liikenne kasvaa. Näin uskon. Eilen kun oltiin päivä Zsar Outletissa nuorison kanssa, niin huomasi kuinka kivaa heistä oli shoppailla, ruokailla, kahvitella ja ennen kaikkea viihtyä ja seurustella. Eipä lähimailla ole vastaava. On uskottava tulevaisuuteen ja siihen että tämä virus häipyy jossakin vaiheessa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko koronarokotusvauhti liian hidas?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä