0

Tarinakilpailu ratkaistiin – haminalainen Alma voitti Kaakonkulman kilpailun ja menee kirjoituksellaan valtakunnalliseen finaaliin

Paikallislehdet ja Sanomalehtien Liitto järjestivät yhdessä Sinun tarinasi on meidän juttumme -kilpailun.
Siinä haastettiin alle 16-vuotiaita kirjoittamaan tai kuvittamaan kuvin elämänsä onnellisinta hetkeä. Nyt julkaisemme Kaakonkulman toimitukseen saapuneita tekstejä.
Voittajaksi paikallisessa kilvassa valittiin 12-vuotias haminalainen Alma Ärmänen.
Voittajatarina lähetetään valtakunnalliseen jatkokilpailuun finaalikierrokselle. Ohessa kolme paikallista kirjoitusta. Kiitos kaikille osallistujille!

Elämäni onnellisin hetki

Minä kimallan, säihkyn ja loistan. Värähtelen, kiepun ja säkenöin seinästä seinään, kuin 60-luvun uudestisyntynyt diskopallo. Viivyn valona kaikkien sisällä, onnenkareena suunpielissä ja toivontähtenä silmäkulmissa. Se virtaa isopotustani ikitikittäjään. Kerran vuodessa. Minun onnenhetkeni. Syntymäpäiväni!
Ykskaks loppui puheensurina ja tippui diskopallo katosta. Viilsi tuntemattomuuden veitsi korona terässään. Loppui juhlat, onnenhetket kanssa sydänsukulaisten. Nyt juhlin syntymäpäiviäni koronaa paossa korven erätulilla. En saanut täyttä tällinkiä ja vieraspaljoutta. Sain hiljaisuuden ja nuotiotikussani kärventyneen kabanossin. Siinä istuimme äitini ja minä vieraana yötaivaan tuhannet tähdet.
Juhlahumua ei tarvittu. Levollisena tunsin sydämeni täyttyvän. Rakkaudessa on elämäni onni.

ALMA ÄRMÄNEN

Elämäni onnellisin hetki

Olin jo pitkään haaveillut lävistyksestä. Viime syksynä aloitin yläasteen ja yhdessä vaiheessa minua ei kiinnostanut opiskella yhtään. Kevättalvella sovimme äidin kanssa, että jos keväällä todistukseni olisi hyvä, saisin ottaa lävistyksen. Todistukseni keskiarvo oli keväällä 8,9. YES! Viimein odotettu päivä koitti. Aluksi olisin halunnut lävistyksen kieleen, mutta siihen äiti ei hemmetti suostunut. Päätin sitten, että otan lävistyksen kulmaan. Menimme sisälle ja sitten sovittiin paikka mihin se laitettaisiin. Lävistäjä puhdisti kohdan, otti pihdeillä kiinni, tunki lävistysneulan läpi ja laittoi korun paikalleen. Vertakin vähän vuoti ja äiti meinasi pyörtyä. Fiilikset oli mahtavat, kun olin vihdoin saanut sen, josta olin pitkään haaveillut.

AINO AHOLA

Elämäni onnellisin hetki

Elämäni onnellisin hetki ei ollut syntyminen. Se ei ollut ensitapaaminen eikä rakastuminen. Se oli ensimmäisen kirjan lukeminen. Lukeminen on aina ollut tärkeä osa elämääni ja suuri osa arkeani. Kirjat ovat aina olleet pelastus normaali arjesta, ja ne ovat vieneet minut kokonaan uuteen maailmaan, jossa olen juuri sellainen kuin haluaisin olla ja jossa rakastan itseäni sydämeni pohjasta. Kirjat ovat auttaneet minua selvittämään oikean identiteettini ja tajuamaan kuka minä oikeasti olen tai kuka minä ainakin haluaisin olla.
Olen aina lukemisen lisäksi rakastanut kirjoittaa. Kirjoittaminen antaa mahdollisuuden uuteen elämään eri ihmisenä. Unelmani on joskus elämäni aikana kirjoittaa kirja. Sen ei ole tarkoitus menestyä. Sen tarkoitus on pysyä muistona ajatuksistani ja elämästäni.
Kirjat ovat olleet elämäni alku ja ne myös tulevat olemaan elämäni loppu.

ELINA PELTOHEIMO

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Luotatko tietojesi pysyvän turvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä