0

Kamarimusiikkia pyhäinpäivänä Virolahdella

Virolahden kirkossa on tarjolla musiikkia kuunvaihteessa kahden konsertin voimin. Kaakon Kamarimusiikki järjestää Syyssoiton 31.10. ja 1.11. Konsertit ovat maksullisia.

Ensimmäinen konsertti on 31.10. pyhäinpäivänä, jolloin hiljennytään muistamaan aiempia sukupolvia. Tunnelma on harras ja säveltäjänimiä ovat Šostakovitš, Penderecki, Pärt, Rautavaara ja Prokofjev.
Sunnuntai-iltapäivän 1.11. konsertissa tunnelma vaihtuu, kun elämä ja lämpö voittavat romantiikan mestareiden Beethoven ja Brahmsin sävelten myötä. Tulkinnoista vastaavat Jukka Merjanen, viulu, Tuomas Ylinen, sello, Sam Parkkonen, käyrätorvi ja Tuomas Turriago, piano.
Syyssoiton avaussanat tulee lausumaan kirkkoherra Juha Tanska. Avausillan konsertti omistetaan Virolahden kappeliseurakunnalle. Virolahti mainittiin ensimmäistä kertaa kirkkopitäjänä 650 vuotta sitten, vuonna 1370.

Festivaalin työryhmä seuraa tarkoin koronatilannetta Kymenlaaksossa. Tilanne on nyt maakunnassa rauhallinen ja konserttijärjestelyt etenevät. Turvaväleistä ja hygieniasta pidetään tarkoin huolta, mikä onnistuukin hyvin Virolahden tilavassa kirkossa. Yleisölle suositellaan vahvasti maskin käyttöä ja ohjeita päivitetään tapahtuman nettisivuille koko ajan.

Molemmat konsertit ovat väliajattomia.

 

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä