0

Pääkirjoitus: Ehdokasasettelu hiljalleen käyntiin

Moni empii vielä, muutama ilmoittaa lopettavansa ja noin puolet ei vielä tiedä tai halua kertoa päätöstään. Melkoisen tuttu asetelma tässä vaiheessa, kun seuraaviin kuntavaaleihin on aikaa puolisen vuotta. Joka tapauksessa kunnallisvaalien ehdokasasettelu on jo käynnissä.
Virolahden nykyisistä valtuutetuista kunnallispolitiikan ilmoittaa jo tässä vaiheessa jättävänsä neljä valtuutettua. Varmoja ehdokkaita seuraaviin vaaleihin löytyy seitsemän ja loput kymmenen valtuutettua eivät vielä tiedä lähtevätkö ehdolle vai ei.
Politiikan jättävillä on esittää monia perusteita sille, miksi on jäämässä nyt pois. Joku sanoo olleensa mukana jo tarpeeksi kauan, toinen sanoo ettei aika riitä ja kolmas pitää korkeata ikää esteenä. Syitä on varmasti niin paljon kuin inhimillisesti katsoen on ylipäätään mahdollista.
Ne, jotka eivät vielä tässä vaiheessa osaa sanoa ovatko mukana, sanovat seuraavansa myös ehdokasasettelun kehittymistä. Jos oma puolue saa hyvän listan kasaan, silloin kynnys jäädä pois on matalampi kuin päinvastaisessa tilanteessa. Monien valtuutettujen kohdalla myös perhesyyt ja työelämän kiireet ovat vaikuttimia, joiden takia päätös venyy.
Ehdokasasettelulla ei sinänsä olekaan mikään kiire, sillä ehdokashakemukset pitää jättää viimeistään 9. maaliskuuta ja ehdokasasettelu vahvistetaan 18. maaliskuuta. Ennakkoäänestys alkaa 7. huhtikuuta ja varsinainen vaalipäivä on 18. huhtikuuta.
Tulevien kunnallisvaalien teemoja ei ole vielä kovin paljon avattu. Vaalitaistelu jääkin pääosin ensi vuoteen. Selvää kuitenkin on, että koronatilanne ja sitä kautta kuntien talous tulevat olemaan painokkaasti esillä.

5 kommenttia aiheesta “Pääkirjoitus: Ehdokasasettelu hiljalleen käyntiin

 • 23.10.2020 at 10:04
  Permalink

  Jos Yhdysvalloissa Donald John Trump jää työttömäksi niin häntä kannattaa pyytää kunnallisvaaliehdokkkaaksi johonkin Suomen kuntaan,vaihtoehtoja on 309.

 • 27.10.2020 at 10:32
  Permalink

  Boris johnson sitten myös,kun hän joutuu jättämään pääministerin paikan Yhdistyneissä kuningaskunnissa!

 • 6.11.2020 at 09:33
  Permalink

  Donald Trump vapautuu tammikuussa 2021,joten häntä voi houhkutella Virolahden kunnallisvaaliehdokkaaksi.

  • 6.11.2020 at 18:11
   Permalink

   Populistiahan tänne kaivattaisiinkin 😂😂🤣🤣😂. Tosin näitä, niin kuin vanhakansa sanoi, ”p…an jauhajia” riittää kyllä kotinurkillakin 🤔

 • 9.11.2020 at 11:14
  Permalink

  Eiköhän löytyis lähempääkin kuin Trumplandiasta asti niitä populistei hämmentämään paikallistason päätöksentekkoo.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

 • En (76%, 92 ääntä)
 • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä