0

Kaakkois-Suomeen poikkeusluvat 19 ilveksen pyyntiin

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomen alueelle poikkeusluvat 19 ilveksen metsästämiseen tulevalle metsästyskaudelle.
Riistakeskus myönsi poronhoitoalueen eteläpuolelle 307 kannanhoidollista poikkeuslupaa ilveksen metsästykseen. Myönnetyistä poikkeusluvista 19 voidaan käyttää Kaakkois-Suomen alueella. Viime metsästyskaudella Kaakkois-Suomessa kaadettiin 16 ilvestä.

Luonnonvarakeskuksen kanta-arvion mukaan Kaakkois-Suomen ilveskanta on pysynyt vakaana edelliseen vuoteen verrattuna. Kanta-arvion mukaan viime vuonna Kaakkois-Suomessa arvioidaan olleen 26-28 erillistä ilvespentuetta. Yli vuoden ikäisten ilvesten määräksi ennen alkavaa metsästyskautta arvioidaan noin 125-135 yksilöä.
Ilvestä voidaan metsästää lähes koko Kaakkois-Suomen alueella. Poikkeusluvat on kohdennettu ilveksen tihentymäalueille ja alueille, jossa kanta on vakaa tai nousussa edellisen vuoden kanta-arvioon verrattuna.
Tärkein poikkeuslupien myöntämiseen vaikuttava tekijä on Luonnonvarakeskuksen arvioima pentueiden määrä. Arvio pentueiden määrästä perustuu petoyhdyshenkilöiden Tassu -järjestelmään kirjaamiin pentuehavaintoihin.

Kannanhoidollisten poikkeuslupien tarkoitus on kannan sääteleminen ja eläinten arkuuden säilyttäminen. Ilveksen metsästysaika alkaa joulukuun 1. päivä ja päättyy helmikuun lopussa.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä