0

Vaalit 2021: Halla-ahon vierailu sai kuntalaiset liikkeelle, puheenjohtajalta kysyttiin taloudesta ja häntä muistettiin itse askarrellulla lehdellä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vieraili viime sunnuntaina Virolahdella ja vauhditti kunnallisvaalikampanjan aloitusta. Kojulla vieraili reilusti kävijöitä. Yksi tapahtuman tarkoituksista oli houkutella sopivia ehdokkaita puolueen listalle.
– On heitä, jotka ovat leikitelleet ajatuksella lähteä ehdokkaaksi. Tällaisessa tapahtumassa voi syntyä loppusysäys lähteä mukaan, sanoo Halla-Aho.
Hän kertoo, että ympäri Suomea ihmisten kysymykset ovat samantyyppisiä. Kuntien taloutta ei voi erottaa koko maan taloudellisesta tilanteesta, joten siksi samat kysymykset näkyvät läpi maan. Hän sanoo, että kaikki pitää tehdä yrittäjyyden edistämiseksi Suomessa. Lisäksi hän kritisoi nykyistä hallitusta siitä, että resursseja käytetään toissijaisiin asioihin ja ideologioihin. Työpaikkojen säilymistä Suomessa pitäisi tukea ja ajaa yrittäjien asiaa.
– Ilmastoasiaa ei edistä se, että työ siirtyy pois niihin maihin, joissa sääntely on kevyempää, sanoi Halla-Aho.

Ehdokasasettelu on Perussuomalaisilla Kaakon kaksikossa täydessä käynnissä. Virolahdella listoille oli tapahtuman alkaessa saatu kuusi allekirjoittanutta ehdokasta. Miehikkälässä heitä on kolme.
– Olen Miehikkälän osalta tyytyväinen. Markku Korpelakin siirtyi Keskustasta meille, ja tämä on kenties vaikuttanut positiivisesti, sanoi mukana ollut kunnanvaltuutettu (ps.) Charles Nyberg.

Sää suosi tapahtumaa ja vierailu houkutteli kiitetävästi ihmisiä Grill & Bar Auroran edessä olleelle kojulle. Paikalle saapui kaiken ikäisiä. Yksi nuorimmista virolahtelaisista Halla-ahoa jututtaneista oli kymmenenvuotias Emeliina Helenius. Hän oli askarrellut Halla-aholle lehden, johon oli leikattu ja liimattu kuvia muista lehdistä. Kysymyksiä ei hän poliitikolle esittänyt, mutta kertoo, että oli mukava nähdä.
– Emeliina askartelee muutenkin paljon, joten niin idea syntyi, kertoo äiti Katja Pönniä.
Mukana tapahtumassa oli myös isä Jani Helenius ja Emeliinan sisko, kaksi vuotta vanhempi Elviira.

NOORA PALOLA

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä