0

Kaakkois-Suomen maastorajalla kaksi luvatonta rajanylitystä lokakuussa

Kaakkois-Suomen rajavartiosto esti lokakuussa kaksi luvatonta rajanylitystä maastorajalla. Tieto ilmenee Kaakkois-Suomen rajavartioston julkaisemista tilastoista.
Lisäksi rajanylityspaikoilla maahantulo evättiin 38 henkilöltä. Yleisin syy estämiseen oli kansanterveyden vaarantuminen ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaaminen liittyen koronaviruspandemian takia annettuihin rajoituksiin.
Rajavartiosto toimeenpani myös kolme muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin lokakuussa yksi väärennetty asiakirja. Sakkoja määrättiin yhteensä 33 kappaletta, joista 19 lievästä valtionrajarikoksesta. Muita nimikkeitä olivat muun muassa ajoneuvorikkomus, ulkomaalaisrikkomus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.
Rajanylityspaikkojen liikenne on koronarajoitusten aikana ollut vähäistä. Vaalimaan kautta kulki lokakuussa 21 339 matkustajaa, kun normaalivuonna matkustajamäärä on ollut vajaat 200 000.

2 kommenttia aiheesta “Kaakkois-Suomen maastorajalla kaksi luvatonta rajanylitystä lokakuussa

 • 3.11.2020 at 20:00
  Permalink

  Kyllä ihmetyttää, mitä nämä kaikki matkustajat ovat. Päivässä keskimäärin 688 matkustajaa, nämä kaikki eivät voi olla rekankuljettajia, jotka liikkuvat kaupoissa ja muissa julkisissa paikoissa ilman maskia, vaikka Kymenlaakson aluella sellaista suositellaan.
  Rajahan pitäisi periaatteessa olla suljettu molemmin puolin normaalin matkustamisen suhteen. Onko näillä venäläisillä kaikilla huvilat, puolisot tai seurustelukumppanit Suomessa? Näillä perusteillahan raja taitaa olla auki venäläisille, mutta ei suomalaisille toiseen suuntaan.
  Kuka valvoo näiden tulijoiden karanteenia ja heidän olekeluaan ja tarkoitustaan Suomessa. Kuten tiedetään Venäjän koronatilanne on todella huolestuttava.

  Ajankohtaista Venäjän koronavirustilanteesta

  Useilla Venäjän alueilla (mm. Moskovassa ja Pietarissa) on käytössä suojamaskien ja -käsineiden käyttöpakko julkisilla paikoilla ja kulkuvälineissä. Venäjän maarajat ovat kiinni matkustajille, pl. eräät poikkeusryhmät. Lentoliikenne ulkomaille on keskeytetty eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta.

  Mikä Suomen ja Venäjän välinen liikenne sallitaan edelleen?

  Rajoitusten tarkoituksena on rajoittaa kaikkea perusteetonta liikkumista. Tavoitteena on estää ja hidastaa COVID-19-viruksen leviäminen, ei estää sellaista matkustamista, joka on välttämätöntä. Sulkujakson aikana sallitaan välttämätön liikenne, jota on:

  1.Terveydenhuollon ja pelastustoimen ammattilaiset, terveysalan tutkijat, vanhustenhuollon ammattihenkilöstö.
  2.Tavaraliikenteen kuljetushenkilöstö ja muut kuljetusalan työntekijät välttämättömin osin.
  3.Diplomaatit, kansainvälisten organisaatioiden henkilöstö, sotilashenkilöstö ja avustusjärjestöjen henkilöstö työtehtävissään.
  4.Välttämätön (paluu) kauttakulkuliikenne ja kotiutettavat.
  5.Pakottavissa perheasioissa matkustavat henkilöt.
  6.Kansainvälistä suojelua tarvitsevat tai muutoin humanitaarisista syistä matkustavat henkilö.
  7.Muu välttämätön ja perusteltu liikenne. Muuta välttämätöntä liikennettä olisi esimerkiksi suoritettava merkittävä huoltotyö, jonka toteuttaminen edellyttää toisesta maasta saapuvan huoltotiimin tai huoltomiehen suoritusta eikä työ siedä viivästystä.

  • 4.11.2020 at 14:13
   Permalink

   Älä huolestu, kyllä ne osaavat työnsä rajalla 🇫🇮

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä